Tvärtstopp för Pontus Tidemand i WRC

Bröt Rally Monte Carlo

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: M-SPort
Pontus Tidemand bröt Rally Monte Carlo, WRC

Pontus Tidemands VM-premiär fick en tung start.

Han tvingades parkera på SS6.

Pontus Tidemand inledde VM-säsongen och Rally Monte Carlo tryggt och säkert.

Han låg tia efter de två första sträckorna under torsdagen och fortsatte på samma sätt under fredagen.

– Bilen var fantastisk att köra från första metern och jag njöt verkligen på de två första sträckorna i mörkret igår kväll. Det är svårt att hålla igen när man vill så mycket och vet att kraften finns där, men vi är inte här för att kriga om pallplaceringar eller visa vart skåpet ska stå, säger Pontus Tidemand som kör för M-Sport.

– Vi är här för att få erfarenhet i en för oss splitter ny bil och lära oss hur allt fungerar, konstigare än så är det inte och vi gick på den strategin.

Pontus Tidemand bröt Rally Monte Carlo, WRC

Fredagens första sträcka ströks eftersom det var publik på fel ställen av bansträckningen, men under den fjärde och femte specialsträckan fortsatte svensken och kartläsare Ola Fløene på samma sätt.

Under SS6 vågade de trycka i och tiderna såg riktigt bra ut, Tidemand var snabbare än den flerfaldige världsmästaren Sebastien Ogier, VM-tvåan Thierry Neuville och erfarne Ott Tänak.

Då tvingades svensken parkera.

– Vi genade lite och något slog i vänster fram och ett stag gick sönder, berättar Pontus TIdemand som stod kvar på sträckan i flera timmar.

– En sådan här sak ville vi verkligen inte skulle hända, men det hände i alla fall inte i en tävling där totalplaceringen var viktig. Vi missar två sträckor med många kilometer som hade varit värdefulla, men vi får komma tillbaka imorgon och fortsätta köra vårt race då.

Efter fredagens tävlande leder den regerande mästaren Sebasstien Ogier, som lämnat M-Sport för Citroën, två sekunder före fjolårets VM-tvåa Thierry Neuville. Den tidigare dominanten Sebastien Loeb, som gör VM-comeback i år, ligger femma.

Tävlingen i Monte Carlo fortsätter under lördagen och då är Tidemand med igen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM