Växjö om kollapsen: ’Det är oacceptabelt’

Publicerad 2015-03-13

VÄXJÖ. Växjö hade 2-0, massor av chanser och spelövertag efter två perioder.

Sedan rasade allt.

– Det är oacceptabelt, säger Rhett Rakhshani.

Sam Hallam

Växjö har haft svårt för Örebro i år, bara tagit tre av 15 möjliga poäng och enda segern kom efter straffar.

I första kvartsfinalen talade allt för trendbrott med 2-0-överläge och stort spelövertag efter två perioder.

Då tappade Växjö allt. Örebro vände och vann med 3-2.

– Det var väldigt tungt. Vi hade 2-0 och bud på 3-0 och chansen att stänga matchen flera gånger, men deras målvakt (Julius Hudacek) räddade och vi missade, säger 2-0-skytten Rhett Rakhshani.

”Släppte på gasen”

– I sista perioden började vi tveka. Vi släppte på gasen. Det är oacceptabelt.

Örebros 2-1-mål som inledde vändningen följdes av vilda Växjö-protester eftersom man ansåg att Cristopher Nihlstorp hade blockerat pucken i sekvensen innan.

Men efter matchen ville Nihlstorp inte snacka om situationen och coachen Sam Hallam såg inget fel i hur målet tillverkades.

– Mål som mål. Hur man släpper in dem spelar ingen roll. Det ska inte påverka oss som det gjorde, säger Rakhshani. 

Det är andra gången ni tappar 2-0 mot Örebro i sista perioden?

– Jag vill inte spekulera i om det är något speciellt mot just Örebro. Vi fokuserar på det vi kan påverka och vi måste spela i 60 minuter, det gjorde vi inte nu.

”Har respekt för dem”

Varför har ni så svårt för Örebro?

– Jag vet inte. De är ett bra lag och vi har respekt för dem, men vi vet att vi kan vinna den här matchserien bara vi tror på det vi gör. Vi kan inte slappna av som vi gjorde nu, det håller inte.

Sam Hallam:

– Efter att vi fått första målet så släppte vi loss och vi hade fantastiska chanser att göra både trean och fyran i andra perioden, men i sista blev vi passiva och tappade hela spelet. Vi försökte uppmärksamma det tidigt men det var först efter 2-2 som vi lyckades trycka på full gas igen och då kändes vi tillbaka, så det var riktigt surt att åka på den sena trean.