Poängtapp för Rosengård – då grillade Piteå-spelarna korv...

Publicerad 2018-08-23

Rosengård var på väg mot viktig seger borta mot Eskilstuna United, men hemmalaget kvitterade på tilläggstid.

Flera spelare i Piteå följde dramatiken på distans.

– Vi var ute och grillade och hade koll via mobilerna... Alla poäng som de tappar är bra för oss, säger Nina Jakobsson.

Efter en mållös första halvlek såg Rosengård länge ut att ta tre tunga poäng i mötet borta med Eskilstuna United.

Detta efter mål av anfallaren Anja Mittag tidigt i andra halvlek.

Malmölaget hade flera möjligheter, bland annat en träff i ribban av Caroline Seger. Men Eskilstuna kunde hålla nere siffrorna och när matchklockan precis passerat 90 minuter kvitterade Eskilstuna via Felicia Karlsson, framspelad av Hanna Glas.

Rosengård leder i och för sig serien även efter en poäng, 1–1, men ligger på samma poäng som Piteå.

Grillade korv och jublade

Och just spelarna i Piteå jublade lite extra åt den sena kvitteringen. Eller...?

– Det gör man ju..., säger Piteåspelaren Nina Jakobsson.

Hon var tillsammans med flera lagkamrater på en utflykt och grillade. Men de hade koll.

– Vi grillade lite korv men följde matchen i mobilerna. Det kommer att bli tufft hela vägen det här. På hösten är det små marginaler som avgör, mycket kan hända med avstängningar och det kommer att bli tufft hela vägen. Det är tajt i tabellen, säger Nina Jakobsson.

Nina Jakobsson och lagkompisarna i Piteå grillade korv under en utflykt, när de följde matchen i Eskilstuna.

Rosengård har varit i många guldstrider, hur mycket tror du att det betyder?

– Ja, de har varit i toppen ofta och vet hur det är att ligga där. Men nu är de som får jaga och det är de inte vana vid är. Det får vi se som positivt.

Vad talar för er?

- Vi har sett starka ut hela säsongen, visst har vi haft dippar men det får man ta. Vi har sett starka ut ändå och gör vi rätt saker blir det svårt att slå oss.

Hur länge får Rosengård behålla serieledningen?

– Till på söndag (då väntar Kristianstads DFF hemma)....

Efter den här omgången väntar sedan VM-kvaluppehåll.

Positiva beskedet: Seger i gott slag

Matchen i sig innebar också ett par sköna besked för förbundskapten Peter Gerhardsson inför VM-kvalsamlingen nästa vecka.

I samband med uttagningen inför den avgörande samlingen mot Ukraina och Danmark berättade han hur mycket det betydde att lagkapten Caroline Seger är tillbaka.

–Caroline är väldigt erfaren och har varit med om väldigt mycket. Som människa och person är hon en ypperlig lagkapten, så jag är jätteglad för att hon är tillbaka, sa Gerhardsson till SVT.

Mot Eskilstuna fick han ytterligare bra besked från Caroline Seger som hade en nick över och en yttersida strax utanför i första halvlek. Hon satte dessutom ribban i andra.

Andra landslagsspelare som visade bra form var Eskilstunas Mimmi Larsson och Hanna Glas i hemmalaget.

Mimmi Larsson gjorde ett starkt intryck, Hanna Glas hade flera fina aktioner med bland annat ett skott i den 39:e minuten efter att hon vänt in och hittat lucka förbi två Rosengårdsspelare. Hon serverade dessutom fram bollen vid kvitteringsmålet.