Dubbelt Västergötland

Uppdaterad 2016-12-08 | Publicerad 2016-11-16

Vänersborg jublar efter Joakim Hedqvists 3-0-mål mot Hammarby. Ett av hans fyra mål i kväll.

Succélaget Vänersborg är på nytt etta i bandyns elitserie. Hårdskjutande 38-åringen Joakim Hedqvist hade lilla julafton och stod för fyra av målen när Hammarby besegrades med 7–5 hemma i Arena Vänersborg. Det var Vänersborgs sjätte seger på sju matcher.

Det är dubbelt Västergötland i tabellen efter att Villa-Lidköping stått för en magisk vändning hemma mot Vetlanda. Daniel Andersson reducerade till 3–4 i 82:a minuten, Johan Esplund kvitterade två minuter senare – och på tilläggstid satte Jesper Eriksson 5–4-målet som gör att Villa är ny tvåa, närmast före Sandviken.

Det är västgötskt även i botten, där spellediga Gripen är ny jumbo. Trollhättelaget passerades av nykomlingen Tellus, som via 5–3 borta mot TB Västerås tog klubbens första seger någonsin i högsta serien.

På hemsidan närmast stoltserar den lilla Stockholmsklubben Tellus med att vara "historiska underdogs" i högsta serien. William Hallberg fixade den historiska tvåpoängaren genom att avgöra matchen med två straffmål i slutminuterna.