Galna PL-rekordet – hattrick på tre minuter

Publicerad 2015-05-16

Aston Villa kollapsade fullständigt

Southampton chockade Aston Villa hemma på St Marys Stadium.

Sadio Mané svarade för ett Premier League-rekord när han gjorde ett äkta hattrick på två minuter och 56 sekunder.

Totalt gjorde Southampton fem mål på 26 minuter och slutresultatet skrevs till 6-1.

Sadio Mané svarade för ett sanslöst rekord när Southampton tog emot Aston Villa i Premier League – ett äkta hattrick på två minuter och 56 sekunder.

Klockan stod på 12:22 när han rullade in sitt första mål efter att ha rundat Aston Villa-målvakten Shay Given.

Knappt hade bortalaget sparkat igång avsparken innan det small igen.

Villa-försvararen Ron Vlaar slog en väldigt snål hemåtpass och Shane Long gick in i en 50-50-duell med målvakten. Därefter damp bollen ner framför Mané som kunde raka in sitt andra mål.

Då stod klockan på 13:45.

Raderade Liverpool-ikonens rekord

15:18 kom nästa fullträff.

Efter en kontring fick senegalesen bollen vid straffområdslinjen och placerade in sitt tredje.

Nyförvärvet från Red Bull Salzburg svarade därmed för det snabbaste hattricket i Premier Leagues historia.

Det tidigare rekordet hade Liverpools Robbie Fowler från säsongen 1993/1994 – då gjorde han tre mål på fyra minuter och 33 sekunder i en match mot Arsenal.

Men det var inte det enda rekordet Mané slog.

Senegalesens tre mål 16 minuter in i matchen raderade Dwight Yorkes rekord från 2001. Då gjorde Manchester United-spelaren hattrick efter 22 minuter.

”Vi kommer att vinna med 6-5”

Det var inte bara Sadio Mané som hade ställt in siktet rätt i hemmalaget.

I minut 26 kunde Shane Long först rulla in fyran och tolv minuter senare svarade irländaren för en riktig fullträff.

Närmare 30 meter från målet drämde han till bollen och den seglade in i en båge över en allt mer förtvivlad Shay Given i Aston Villas mål.

Christian Benteke reducerade för bortalaget strax innan paus vilket väckte visst hopp hos bortafansen.

”Vi kommer att vinna med 6-5”, skanderade Aston Villa-fansen innan lagen gick till halvtidsvila.

”En fantastisk säsong”

Men så blev det inte.

I den andra halvleken skärpte bortalaget visserligen till försvarspelet men med tio minuter kvar kunde Graziano Pelle spika in slutresultatet 6-1.

Vem som assisterade? Sadio Mané förstås.

Det här var sista hemmamatchen för Southampton och fansen firade vilt på läktaren under slutet av matchen.

– Det här var Southamptons eftermiddag, det var Manés eftermiddag och en perfekt avslutning på en fantastisk säsong för Southampton, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Southampton avslutar säsongen borta mot Manchester City nästa söndag. Aston Villa får hoppas på revansch hemma mot Burnley.