Kings: ”Tar hem det på onsdag...”

Publicerad 2015-04-26

Heta känslor när Kings skaffade sig tre matchbollar

3 004 personer var på plats i Fyrishov. Det innebär att publikrekordet från 1979 nu är raderat.

UPPSALA. Södertälje Kings reste sig direkt.

Efter en ny final med heta känslor går de regerande mästarna för guld på onsdag.

– Vi tar det då, säger Toni Bizaca.

Södertälje Kings krossade Uppsala i de två första finalmatcherna. Men i den tredje var det ombytta roller. Uppsala vann med 30 poäng och höll de regerande mästarna på låga 39 poäng.

I den fjärde var Uppsala på nytt piskat att vinna för att inte ge Södertälje tre chanser att spela hem tredje raka guldet.

Och Uppsala kunde i alla fall inte klaga på publikstödet. 3 004 personer i Fyrishov innebar att publikrekordet från 1979 nu är raderat.

Båda lagen hade dock svårt att göra poäng i den första perioden. För Uppsala tog det nästa fyra minuter innan Rickard Eriksson kunde spräcka hemmalagets nolla och göra 3–3.

”Kommer att hetta till”

Södertälje kopplade ett litet grepp om matchen och gick till paus med 17–14. Lagen fortsatte att kämpa för poängen och följas åt i den andra perioden. Efter att Johan Jeansson sänkt en trea kunde Uppsala dock avsluta halvleken i ledning 32–28.

Södertälje svarade direkt i andra och gjorde 10-0 på Uppsala. Hemmalaget kom tillbaka, men Kings ryckte igen och ledde med 46-52.

I slutet av andra blev det grinigt både på planen och läktaren. John Roberson rök ihop med flera av Uppsalas spelare och fick hållas tillbaka av lagkamrater.

– Det är basket. Det är final, det kommer att hetta till lite, men det är inget. Det är en basketmatch, säger stjärnan.

Uppsalas Axel Nordström:

– Det är som det är i en SM-final. Det är heta känslor. Det är som det ska vara, det är roligt.

”Fansen hjälper oss”

De regerande mästarna fortsatte att behålla greppet och kunde vinna med 76–67.

Nu har Kings chansen att avgöra hemma redan på onsdag.

– Vi måste vinna en match av tre och jag tror att vi har stora chanser att bli mästare igen. Vi spelar hemma och våra fans hjälper oss mycket.