Seger för Johan Kristoffersson på Nürburgring

Publicerad 2019-06-22

Johan Kristoffersson tog första segern i WTCR

Johan Kristoffersson har tagit sin första seger.

I WTCR på klassiska Nürburgring.

Svensken som förra året vann sin andra VM-titel i rallycross tävlar i år i WTCR, det världsomspännande mästerskapet för touringcars, och i Tyskland kom hans hittills största framgång.

En seger på Nürbrugring före belgaren Frederic Vervisch.

– Jag är verkligen glad över att få starta loppet från pole position och sedan lyckas vinna det också, säger Johan Kristoffersson.

Snabbaste varvet

Han vann det andra av helgens tre lopp i WTCR och slog också till med det snabbaste varvet.

– Jag har inte varit här sedan 2011 och såg verkligen fram emot att tävla på den här klassiska banan. Det var jämnt under inledningen, men det var en väldigt bra fajt och bilen var bra. Jag kunde till och med njuta lite på slutet., sger han.

− Det var bara att fälla ner huvudet och köra. Jag körde precis allt jag kunde för att göra ett bra förstavarv. Med tanke på den långa raksträckan måste man ha ett gap på några sekunder för att kunna hålla undan mot slipstreaming.

I det avslutande loppet tog det däremot tvärt slut för Kristoffersson, redan påd et andra varvet.

Efter en kamp mellan två framförvarande förare tog det stopp för svensken.
− När de krokade ihop kom jag med högre fart bakifrån. Jag försökte gå på sidan, men hamnade på gräset och tog mig inte ut på asfalten igen, berättar Kristoffersson, som uppskattar att det gick i 230 km/h när det bar iväg ut på gräset.
Kristoffersson kraschade våldsamt in i räcket och fick en flygtur.
− Det är ömt i skuldror och nacke, men annars okej, säger han.

Kristoffersson ligger på 14:e plats i mästerskapet, Daniel Haglöf är 21:a. Bäst av svenskarna är Thed Björk som är trea totalt när fyra tävlingshelger återstår av säsongen.