”James är en idiot”

Kaoset: Husbilar i skidspåren, tyskar i fönstren och britter framför måltavlan

avPatrik Brenning

Publicerad:
1 av 2 | Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

De norska skidskyttarna har tröttnat på turisterna på Holmenkollen.

I podcasten ”Kant Ut” rasar Ingrid Landmark Tandrevold och Tiril Eckhoff mot alla nyfikna tyskar och britter.

– James är på semester i Norge. James ser en skyttebana. James har nog aldrig sett en skyttebana förut. James ska ta med sig tomhylsor hem, säger Tandrevold och berättar om när det dök upp turister i hennes vapensikte.

Ingrid Landmark Tandrevold och Tiril Eckhoff är avundsjuka på längdskidåkarna som kan plocka fram rullskidorna och träna utanför husknuten. För skidskyttarna krävs att de även hittar en skyttebana och en av få kring Oslo är Holmenkollens.

Problemet är att arenan, med slående utsikt över huvudstaden, också blivit en turistfälla på sommaren.

”Och så var det en idiot...”

Skidskyttarna berättar i podcasten ”Kant Ut” om husbilar i skidspåren, tyskar i fönstren och engelsmän på skjutvallen.

– Det var en väldigt irriterande britt. Vi kan kalla honom James. James är på semester i Norge. James ser en skyttebana. James har nog aldrig sett en skyttebana förut. James ska ta med sig tomhylsor hem, säger Tandrevold enligt TV2 och fortsätter:

– Jag kom in på vallen på ett intervallpass, andades och visualiserade. Jag tänkte på Anterselva där det är VM nästa år och var i min egen zon. Och så var det en idiot, alltså James, som hade gått ut framför tavlan och satt sig på huk för att ta med sig tomhylsor hem till Storbritannien.

”Jag var som en guldfisk”

Tandrevold fick ställa sig och skrika tills britten flyttade på sig men när norskan återigen kom in till vallen för nästa skytte stod ”James” återigen och plockade tomhylsor. Men det är inte bara britterna som ställer till problem för skidskyttestjärnorna.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Publik i Holmenkollen

Tiril Eckhoff berättar hur nyfikna tyskar trycker ansiktena mot fönsterrutorna på anläggningen när hon tränar med stakmaskinen på Holmenkollen.

– Det är som att du är ett djur i en bur. Jag var en som en liten guldfisk med rutan 20 centimeter bort. En tysk kom fram och sa ” hello, ååå, Tiril Eckhoff, jah”. Så står de där och stirrar utanför. Det ska bli skönt med höst...

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte