Sjarapova för svår för Peterson

avTT

1 av 4 | Foto: Aaron Favila/AP/TT
Rebecca Peterson förlorade i andra omgången i Australian Open.

Efter en timme och elva minuters spel var drömmatchen över för Rebecca Peterson.

Ryska stjärnan Maria Sjarapova vann bekvämt efter 6–2, 6–1 i Australian Opens andra omgång.

Det blev en nattmatch för svenskan som inleddes först vid 23.30-tiden. Rebecca Peterson inledde stabilt, och tog första gamet på egen serve. Men den hårtslående Maria Sjarapova kontrade direkt, och lyckades både ta nästa game och därefter bryta svenskans serve.

Första set slutade 2–6, trots att Peterson bitvis spelade bra. Sämre inleddes andra set, där svenskan hade svårt att få bukt på ryskan, även om hon bitvis glimrade till, och setsiffran 1–6 speglar matchbilden ganska tydligt.

– Jag vet inte hur det är för er, men det här är efter läggningstid för mig, skämtade Sjarpova i eftermatchintervjun.

– Jag spelade en stabil match, det är inte enkelt att vara sista matchen för kvällen och gå på så här sent, med tanke på att den första matchen startade elva på morgonen. Det blir väldigt annorlunda när det handlar om förberedelserna.

Väntat länge

Inför mötet beskrev Rebecca Peterson det som en drömmatch, att få möta en av de allra bästa på en stor arena.

– Jag har egentligen väntat på det här väldigt länge, sade svenskan inför matchen.

Det har varit några månader utan spel för svenskan inför Australian Open, till följd av en överansträngd vänsterfot. Men i första matchen, mot rumänskan Soran Cirstea, verkade den inte bekymra henne.

Sjarapovas ranking inför tävlingen är kanske inte överdrivet skräckinjagande, med en 30:e plats. Men ryskans meriter talar ett annat språk. Världsetta 2005, en vinstprocent på 79 och en seger i franska öppna 2014 som sin senaste av fem grand slam-vinster.'

Möter Wozniacki

Skadeproblem och en dopningsavstängning har dock gjort att titlarna de senaste åren uteblivit för 31-åringen, även om hon nådde kvartsfinal i Franska öppna förra året.

Sjarapova inledde Australian Open beslutsamt, och släppte inte ett endaste game mot brittiskan Harriet Dart.

Nästa omgång möter Sjarapova den regerande mästaren Caroline Wozniacki i nästa omgång. Danskan slog ut Johanna Larsson.

– Det blir en tuff tredje omgång för mig att möta den tredjerankade för tillfället, och dessutom den regerande mästaren och som älskar förhållandena här, säger Sjarapova.

Peterson har en till chans i morgondagens dubbel.

ARTIKELN HANDLAR OM