Marija Banusic gjorde två mål i premiären – och stod för två nya i dag.

Linköping kliver nu upp på full pott och samma poäng som Rosengård.

– Allt har varit positivt hittills, säger Banusic.

Marija Banusic har gjort fyra mål på två matcher för Linköping. Arkivbild.

Linköping ställdes mot nykomlingen LB07 senast och ännu en nykomling i dag.

Båda matcherna har slutat med seger – och med att Marija Banusic har blivit tvåmålsskytt.

I dagens bortamöte Hammarby blev det ett snabbt mål av nyförvärvet från Eskilstuna, när hon gjorde 1–0 redan efter tolv minuter.

I början av den andra halvleken gjorde hon sitt andra, och till slut vann det regerande mästerlaget matchen med 3–1.

”Så klart kul”

– Jag hade inte speciellt höga förväntningar när jag kom hit, men det är så klart kul när man hittar samarbete med sina närmsta medspelare. Det är kul, vi förstår varandra bra. Allt har varit positivt hittills, säger Banusic till corren.se.

Ett annat förmodat topplag, Eskilstuna United, har inte haft samma framgång offensivt så här långt. Efter 1–0 mot Hammarby i premiären, efter en grov målvaktsmiss, blev det ’bara’ 1–1 mot Vittsjö under lördagen trots stort spelövertag och hela 26–9 i avslut.

Kif Örebro vann sin första match för säsongen när laget vann med 1–0 mot Kristianstad hemma. Emma Jansson gjorde matchens enda mål.