Karriärens första pallplats - efter pappans försvinnande

I går försvann Fabien Claudes pappa i en skoterolycka i Kanada.

I dag gjorde skidskytten sitt livs lopp och tog karriärens första pallplats.

– Den här pallplatsen är för honom, säger Fabien Claude till 20minutes.fr.

Skidskytte

I går kväll gick Fabien och Florent Claudes pappa genom isen i en skoterolycka i kanadensiska Quebec. Trots det valde båda bröderna att ställa upp i dagens skidskyttedistans över 20 kilometer i Pokljuka, Slovenien. Den yngre brodern Fabien slog då till med karriärens första pallplats.

Tillägnade loppet fadern

Fabien både sköt fullt och åkte snabbt, och tredjeplatsen var ett faktum. När fransmannen efteråt passerade den mixade zonen valde han att endast prata med fransk media.

Fabiens landslagskollega Martin Fourcade berättar att de hade fått reda på vad som hade hänt under gårdagskvällen.

– Dagar som denna förstår man att sport inte är allt. Han berättade det för oss igår och han ville att vi skulle kämpa för honom idag, han ville att vi skulle fortsätta, och han visade oss vägen idag, säger Fourcade till SVT Sport.

– Det finns en man som är väldigt stolt över sina söner idag. Jag tror inte så många personer hade klarat av att starta ett lopp efter något sånt här, fortsätter Fourcade.

Bö vann direkt i comebacken

Vann loppet gjorde Johannes Thingnes Bö i sin comeback efter att ha blivit pappa. Tvåa blev Fourcade, 11,4 sekunder bakom norrmannen. Fabien var 25,6 sekunder efter på sin tredjeplats. Storebror Florent genomförde också loppet och slutade på en 47:e plats.

För ett reservbetonat svenskt landslag blev Peppe Femling bäst placerad med en 71:a plats.