Rättvist eller en feg domare?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-30

Skilda meningar efter Spaniens vinst

Spanien var det bättre laget. Tycke en del av forumskribeneterna.

Andra menade att det måste bli ett slut på fega domare som inte vågar blåsa för filmningar.

Det kan inte råda några tvivel om vilka ”Stolt Svensk” hade som favoriter. Bara några minuter efter slutsignal gått skrev han: ”Viva Espana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så jäkla rättvist! Underbart”

Andra tyckte också att Spanien vann rttvist, men hade samtidigt synpunkter på domaren. Som till exempel signaturen Detvarengang: ”Spanien var väl liiite,liiite bättre. Framförallt hade dom bättre spetskompetens än vad tyskarna hade. O med 2 truckar som mittbackar som ska hålla koll på en raketsnabb Torres....Ja,då e det dömt att misslyckas. Spanien vann nog rätt rätttvist till slut.Dock skulle Silva haft ett rött kort för sin skallning i 2:a halvlek. Men domarn var för feg för att visa ut honom. ”

mac71 var inne på samma spår: ”Spanien är värdiga mästare MEN det är dags för FIFA att införa två domar system och bli hårdare mot filmningar, alla som spelat fotboll vet hur mycket som krävs för att man ska skadas och ligga kvar med de smärtor som de tycks ha ibland. Det sker ca 20- 30 filmningar per match i detta em och det är för många, om denna utveckling fortsätter så blir spelet för sönderhackat och därmed mindre publikvänligt.”

Fast de fanns också de som menade att domarkritiken nog mest handlade om dåliga förlorare. Det var i alla fall uruguayos teori: ”Det var tyskarna som skulle tacka domaren, annars skulle ha blivit mer en två mål och förmodligen något straff.

Det var bra för fotbollen som det vackraste och efektivaste lag vann.

Tyskarna har alltid haft tur i VM och EM. Tur? kanske var det mest inflytande inom FIFA och EU:s pamparna.

VM 1954 Var Hunger och Uruguay de bästa lag och Tyskland vann.

VM 1974 var de Holland och Polen bästa futbollslag tyskland vann.

EM 1984 var Frankike det bästa lag och Tyskland vann efter att brutalt göra sönder fransmännen med godkännande av en korrupt domare.