Pixbo vann toppmötet borta mot Iksu med 5-3.

Stor matchhjälte blev landslagsbacken Isabell Krantz med tre mål och en assist.

Därmed tar Göteborgslaget över serieledningen.

En poäng skilde mellan lagen inför lördagens seriefinal i damernas Superligan i innebandy.

Serietvåan Pixbo reste till Umeå med chansen att gå upp i toppen av tabellen. Då krävdes seger mot ligans målgladaste lag Iksu, som inlett säsongen med sju segrar och en oavgjord på åtta matcher.

Bortalaget fick också en drömstart på matchen när backklippan Isabell Krantz stänkte dit 1-0 efter knappt fyra minuter.

Storspelande målvakt

Det var bara början på vad som skulle visa sig bli en fulländad lördagseftermiddag för 26-åringen.

I slutet av den första perioden satte hon 2-1 med ett tungt dragskott. Efter en mållös andraperiod utökade sedan lagets poängkung Sara Helin till 3-1 blott 21 sekunder in i slutakten.

Kort därefter reducerade Iksu och hade bud på fler mål.

Men mitt i den mest intensiva pressen mot den storspelande Pixbo-målvakten Sara Hjorting svarade Isabell Krantz för sitt tredje mål för dagen.

Målet tog luften ur hemmalaget, som därmed fick se den förlustfria sviten brytas.

Noterbart är att resultatet innebär Iksus sjunde raka förlust mot just Pixbo som motståndare. Senaste segern kom i september 2013.