Djurgårdens succé – vann premiären inför storpublik

Publicerad 2019-09-25

Djurgården Basket fyllde Kungliga Tennishallen och inledde basketligan med succé.

Nykomlingen sänkte Jämtland inför en lyrisk hemmapublik.

– Publiken var galen. Det var precis det här jag kom hit för, säger Brandon barton.

Djurgården Basket bildades för drygt fyra år sedan. I dag gjorde klubben sin första match i svenska basketligan. 4 000 personer tog sig till Kungliga Tennishallen för att se den historiska premiären mot Jämtland. Men det såg ut att bli ett tufft välkomnade för hemmalaget. Jämtland rivstartade matchen och drog ifrån till 8-0 direkt.

Sedan vaknade Djurgården. Med två lag som inte verkade speciellt intresserade av att spela försvar blev det en riktig poängfest.

Jämtland ledde med 32-30 efter den första perioden, men en minut in i den andra tog Djurgården ledningen för första gången. Nykomlingen fortsatte att behålla ett litet grepp och hade 53-50 i paus.

Hallen kokade

Den tredje perioden fortsatte att vara jämn. Det var först när Brandon Barton slängde iväg en buzzerbeater från nästan halva plan som Djurgården kunde göra ett litet ryck till 84-77. Konstskottet tände också hemmapubliken rejält och Djurgården gick ifrån till en tiopoängledning i början av sista perioden.

Samtidigt åkte Jämtland på en otäck skada. Nyförvärvet Tavarion Dawson, som hade gjort 18 poäng, halkade under en attack och då vek sig foten totalt.

”Ville ha fotbollsstämning”

Stjärnan fick bäras av planen och efter det kunde Jämtland inte komma tillbaka. Derrick Wilson gjorde en jättematch för Djurgården och ledde laget till seger med sina 35 poäng.

Nykomlingen vann till slut med 108–102 inför en kokande hemmapublik.

– Galen stämning. En av de bästa publikerna jag spelat inför. Det är precis det här vi har snackat om, att vi ville ha fotbollsstämning på läktarna, säger Brandon Barton och fortsätter:

– Det är speciellt för mig. Det var precis det här jag kom hit för. Viktigt att vi kunde leverera en vinst.