Wozniacki anklagar Jastremska för att fuska

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Quinn Rooney / Getty Images AsiaPac

Tennisstjärnan Caroline Wozniacki gör nu sin sista turnering.

Och finner ingen anledning att skapa nya vänskaper över nätet – utan anklagar ukrainskan Dajana Jastremska för att fuska.

– Det är uppenbart, säger danskan.

Caroline Wozniacki förlängde sin karriär när hon gick vidare till tredje omgången i Australian Open. I den andra omgången ledde hon med 1–0 i set mot 23-seedade Dajana Jastremska och hade vänt 0–3 i game till 5–4 – då bad ukrainskan om medicinsk behandling och timeout.

”Visste att det skulle hända”

Hon kunde spela vidare, och Wozniacki bröt sedan hennes serve och slog in matchbollen efter 7–5 i andra set. Men efteråt hamnade inte fokus på segern utan danskans suspekta inställning till Jastremskas smärtor i slutet av andra set.

– Det är uppenbart att hon försökte störa mig att komma ur min rytm. Jag tror inte att hon hade ont någonstans, hon kunde ju röra sig precis som vanligt. Hon har ju gjort samma sak i tidigare matcher så jag visste att det skulle hända, säger Caroline Wozniacki.

Foto: Quinn Rooney / Getty Images AsiaPac
Foto: Quinn Rooney / Getty Images AsiaPac

Jastremska har tidigare blivit sågad av skandalomsusade australiensaren Nick Kyrgios, 26:a i världen, som twittrade att hennes medicinska timeout vid Thailand Open-finalen mot landsmaninnan Ajla Tomljanovic var skräp.

I tredje omgången av Australian Open, som Wozniacki vann 2018, väntar Ons Jabeur från Tunisien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM