Wahlberg: Riskerar att spåra ur på allvar

Sportbladets expert: ”Det här är bara sorgligt”

SÖDERTÄLJE. Vi hade hoppats på bländade basket, dramatik och känslor.

Vad vi fick?

En ny skandal.

Sportbladets Malin Wahlberg.

Det blev en ny kross i Täljehallen. Uppsala bet sig fast i matchen och var på väg ikapp i början av den tredje perioden tack vare två raka steals av Olouma Nnamka och Thomas Jackson. Stjärnveteranerna, som var osynliga senast, klev upp en nivå och ledde Uppsala till 46-42.

Då la Södertälje in nästa växel. Efter ett imponerande trepoängsskytte (7/11 i första halvlek) började laget även hitta Aaron Anderson och Toni Bizaca inside.

Och så hade de ju Dino Butorac. Kroaten öste återigen i trea på trea och har växt fram till en matchvinnare i den här finalserien.

Skillnaden var tydlig när Rickard Eriksson brände en öppen trea och Butorac i anfallet efter drog i en lååång till 63-49.

Ord står mot ord

Men eftersnacket handlar inte om briljante Butorac, Södertäljes otroliga offensiv eller ens Uppsalas nya nederlag.

I stället handlar det om rasism, om vem som sa vad, och vad som händer nu.

Det var fem minuter kvar av matchen när det hettade till rejält på planen mellan Brice Massamba och Aaron Anderson. Argast av alla var Axel Nordström.

Efter matchen anklagade Uppsalaspelarna Anderson för att ha uttryckt sig rasistiskt mot Massamba.

De menade att Södertäljestjärnan ska ha sagt: ”get this fucking african off me”. Anderson själv säger att han sa: ”get your man off me”.

Ord står mot ord.

Bråket fortsatte efter slutsignalen. Vakter fick gå emellan när Massamba konfronterade hemmapubliken, som också ska ha uttryckt sig rasistiskt enligt landslagsmannen.