Stina Nilsson missar tävlingen i Ulricehamn

Svenska truppen till hemmatävlingen i världscupen

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är bäddat för folkfest inför helgens världscuptävlingar i Ulricehamn men skadade Stina Nilsson kommer inte till start.

Calle Halfvarsson finns däremot med i den trupp som släpptes på måndagen men det är fortfarande osäkert om 29-åringen kommer kunna köra.

– Calle är ännu inte tillbaka i full träning, men har fortfarande som ambition att kunna tävla i helgen, säger förbundskapten Rikard Grip.

Det är bäddat för publikfest i Ulricehamn med över 30 000 sålda biljetter men tyvärr får hemmapubliken inte se årets sprintsuverän Stina Nilsson i spåren. Nilsson saknas i landslagstruppen till tävlingen efter sin sträckning i låret i samband med sprinten i Otepää.

– Stina är nu hemma i Sverige igen och skadan kommer undersökas och följas upp löpande. I nuläget vet vi inget mer om dess omfattning, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson.

Halfvarsson osäker

På herrsidan är Calle Halfvarsson med i truppen men det är fortfarande osäkert om 29-åringen kommer kunna åka.

– Calle är ännu inte tillbaka i full träning, men har fortfarande som ambition att kunna tävla i helgen, säger förbundskapten Rikard Grip.

På lördagen kör herrarna 15 kilometer och damerna tio kilometer fritt innan söndagens stafetter. Utöver de tolv landslagsplatser som Sverige har rätt till i samband med alla världscuptävlingar får förbundet som hemmanation också ställa upp med ytterligare nio damer och nio herrar som får chansen att tävla i den nationella gruppen. Sverige får dessutom ha med två stafettlag på söndagen

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN
Stina Nilsson missar tävlingen i Ulricehamn

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM