Sandviken krossade Bajen i seriefinalen

”Måste ju vara den bästa matchen vi gjort i år”

Publicerad 2018-02-09

Seriefinal mellan Sandviken och Hammarby.

Då chocköppnade Sandviken och tog ledningen med 3–0 redan efter nio minuters spel.

Till slut blev det en förkrossande 9–1-seger för hemmalaget, som i och med vinsten i praktiken säkrade seriesegern.

Under fredagen vankades det seriefinal i bandyns elitserie när serieledarna Sandviken tog emot tabelltvåan Hammarby.

Då hann de 2538 åskådarna i Göransson Arena knappt sätta sig på sina platser innan första målet kom. När mindre än minuten var spelad sköt Christoffer Edlund in ledningsmålet för hemmalaget från svår vinkel intill den första stolpen. Ett hårt skott som slank förbi Hammarbymålvakten Patrik Hedberg.

Målen skulle därefter fortsätta komma för Sandviken under den första halvleken. Först skulle dock Bajen få in en boll i nätmaskorna efter en tilltrasslad situation efter en hörna, men det målet dömdes bort.

Sedan började rasslet.

3–0 efter nio minuter

Daniel Mossberg satte 2-0 på ett friläge efter fem minuter, och efter nio minuters spel stod det 3-0 på resultattavlan.

– Det kändes bra att få utdelning tidigt och så kan vi spela på det – det gör vi bra hela matchen. Det stämde bra idag, säger Christoffer Edlund till Bandypuls.

3–0-målskytten Erik Säfström gjorde målet från i princip samma vinkel som Edbergs ledningsmål, också det intill den första stolpen, vilket fick expertkommentatorn Anders Jakobsson att reagera.

– Skott vid första stolpen får fan inte gå in. Jag tror inte Hedberg själv är nöjd med det ingripandet heller, säger Jakobsson under Bandyplays sändning.

En chockstart för Hammarby som ledde till att ledarstaben valde att ta en tidig time out.

Det skulle inte hjälpa, för i den 26:e minuten utökade Sandviken ledningen till 4-0 genom Daniel Mossberg. En magisk krosspass av Ted Haraldsson avslutades med ett distinkt avslut från Mossberg.

Sekunderna före halvtidsvilan tryckte sedan Christoffer Edlund in 5-0, och där och då kändes det hela avgjort.

Säkrade seriesegern i praktiken

Christoffer Fagerström, Bajens bästa målskytt den här säsongen med 37 mål, var med från start i senaste matchen mot Tillberga - men saknades i kvällens drabbning. Det märktes också på isen.

För i andra halvlek fortsatte förödmjukelsen.

Daniel Mossberg gjorde sitt tredje mål för kvällen fram till 6–0, Joakim Bergman ökade på till 7–0, Christoffer Edlund blev även han hattrickskytt med sitt 8–0-mål och Daniel Berlin - som utsågs till världens bästa bandyspelare under VM i Chabarovsk - satte 9–0.

I slutminuterna fick bortalaget dock in ett tröstmål via Jesper Jonsson till 9–1, vilket också blev slutresultatet.

”Bästa matchen vi gjort i år”

– Det måste ju vara den bästa matchen vi gjort i år tycker jag. Bra besked inför det som komma skall. Vi ska ändå åka ned till Motala och göra en bra match inför slutspelet. Vinner vi serien får vi chans att välja och det är alltid positivt. Det blir även lite prispengar till föreningen ifall vi gör det också. På det sättet är det bra, säger Edlund.

I och med krossen är Hammarby avhängda från seriesegern, med en omgång kvar av grundserien. Edsbyn däremot, som vann derbyt mot Broberg med 5–2, har fortsatt en teoretisk chans på förstaplatsen.

Dock har Sandviken 20 plusmål på Edsbyn inför slutomgången, vilket lär bli väldigt svårt att plocka in för de regerande mästarna.