Erik Pettersson klar för Jenisej

avEmelie Fredriksson

Foto: KENTA J NSSON / BILDBYR N
Erik Pettersson.

Sportbladet kunde nyligen avslöja att Erik Pettersson fått ett kontraktsförslag från ryska Jenisej.

Nu bekräftar Sandviken bandystjärnans övergång.

– Det är klart att det är tungt för oss att tappa honom men samtidigt är vi alltid glada när vi kan ge spelare möjligheten att lånas ut till ryska klubbar”, säger tränaren Magnus Muhrén till klubbens hemsida.

Sandvikens och landslagets anfallsstjärna Erik Pettersson berättade tidigare i vår att en flytt österut för första gången var aktuell, och Sportbladet kunde avslöja att 21-åringen hade fått kontraktsförslag från både Jenisej och SKA Neftjanik.

Nu står det klart att det blir en utlåning till Janisej. Pettersson och Saik har kommit överens om ett treårsavtal när han kommer hem igen.

Sandviken är den svenska klubb som släppt flest spelare till Ryssland – Pettersson är den 13:e i ordningen.

”Största talangen bandyn fått fram”

Erik är den största talangen bandyn har fått fram, kanske någonsin. Han är en av Sveriges bästa spelare så det är klart att det är tungt för oss att tappa honom men samtidigt är vi alltid glada när vi kan ge spelare möjligheten att lånas ut till ryska klubbar. Det är kul att vi kan släppa ytterligare en spelare till Ryssland som får en ny upplevelse och utvecklas i sin karriär, säger tränaren Magnus Muhrén till klubbens hemsida.

Erik Pettersson, som redan spelat tre VM-turneringar, lämnar nu Sandviken efter sju säsonger, 211 matcher och 321 mål i herrlaget.

– Det känns lite overkligt, man har haft en dröm sedan man var väldigt liten om att bli proffs och spela i Ryssland. Jenisej har varit en klubb som jag verkligen velat spela för under många år så det känns väldigt häftigt, säger Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM