TYCK TILL: Hur stoppar vi hjärnskakningarna

Publicerad 2019-10-16

Andreas Engqvist tvingades avsluta karriären efter en rad hjärnskakningar och kämpar i dag med att leva ett normalt liv.

Hur ska svensk hockey jobba för att få bort hjärnskakningarna? Var med och diskutera med Sportbladets Tomas Ros i chatten.

Läs läsarnas tankar om hur svensk hockey ska jobba för att stoppa hjärnskakningarna.

  • 16 okt 2019

    Varför är det ingen som lyfter upp frågan om storleken på utrustningen för utespelare. Utan att överdriva så har säkert de ökat mer än 25% i storlek. Inte konstigt att det blir mer skador mot huvudet när träffytan från tex axelskydd är så stor.Utespelare är ju vadderade som stora snögubbar och det känns knappt att tackla. På 90-talet var det mycket vanligare med axelskador, handled mm. Det har leverantörerna utvecklat bort men då även bara flyttat det till fler huvudskador. Minska skydden med 15% i storlek så blir det troligen mindre skador mot huvudet!

    DB
  • 16 okt 2019

    Lider med alla människor som fått trauma mot hjärnan. Har själv hjärnskada efter olycka på jobbet pga syrebrist. Lever livet som en dart tavla, förut runt bullseye men nu mera runt ettan. Varför inte bara lära sig hålla igen tacklingar och tackla på kropp. Måste finnas äldre fotbollsspelare som lider med problemen också. Att nicka dessa medicin bollar som fanns tidigare.

    Acke
  • 16 okt 2019

    Samarbete mellan klubbarna där alla enas om löneavdrag/utebliven lön för spelare som tacklar mot huvudet och hårdare avstängningar.

    Hockey
  • 16 okt 2019

    Varför utvecklas inte hjälmarna? Känns som att det finns mkt att göra på den fronten.

    W Gretzky
  • 16 okt 2019

    Lära spelare i tidig ålder hur man tar emot en tackling och hur man tacklar måste vara den absolut bästa lösningen. Minska rinkarna är ju ett alternativ.

    Erik

Sportbladets Nyhetsbrev

Skaffa Plus och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.