Märkliga skadan stoppade Jonsson

avMakoto Asahara

Först ansågs hans mystiska skadefrånvaro vara en del av fusk och manipulation.

Det har dock visat sig att svenske stjärnan Andreas Jonsson hade en fullgod anledning att inte köra speedwaycykel i Polen i helgen.

Svensken lider av nervskador i bägge händerna.

Det var inför helgens drabbning i polska ligan mellan Motor Lublin och Torun som Andreas Jonsson, som kör för Rospiggarna i Sverige, anmälde sig indisponibel på grund av en odefinierad skada.

Nu har det visat sig att det inte rörde sig om en vanlig skadefrånvaro.

– Jonsson lider av nervskador i händerna som är förorsakade av problem i ryggraden, säger Jacek Wiolkowski, Lublins manager, till polska sportowefakty.pl.

– Det gör att han inte klara av att knyta händerna och eller hålla i styret. Så alla experter kan inte säga annat än att han inte ska köra i kommande matcher. Jag har fått höra att han också gett återbud till kommande matcher i svenska ligan.

”Fake news”

Innan omfattningen av skadan var känd så ansågs hans frånvaro i Lublins seger med 48–42 vara något kontroversiell. I och med Riders replacement-regeln kunde Lublin ersätta Jonsson med förare som kunde köra in fler poäng än vad laget förväntats göra med Jonsson på banan.

En av de polska tv-kommentatorerna under tv-sändningen av matchen kallade Jonssons sjukanmälan som ”fake news” och ansåg att Lublin ”regelmässigt fuskat”

– Han körde ju i torsdags i Sverige och plötsligt blev han sjuk på söndag i Polen. Hans klubb ska inte nomineras till något fairplay-pris, sa Toruntränaren Jacek Gajewski till tv-kanalen nc+.

ARTIKELN HANDLAR OM