”King Karl” skriver på för Bellator: ”Hungrig”

Svensken Karl Albrektsson: ”Kungen är här”

Uppdaterad 2019-10-24 | Publicerad 2019-07-30

Det här kan vara MMA-Sveriges nästa export.

Karl ”King” Albrektsson, 25, har skrivit på för Bellator-organisationen.

– Var redo, kungen är här, säger svensken till The Sun.

Bellator är en av MMA-världens största organisationer och en direkt konkurrent till den, i Sverige, mer kända UFC-organisationen.

Nu har Bellator skrivit på ett kontrakt med en ny, svensk fajter. Något som den brittiska tabloiden The Sun var först med att rapportera.

Karl Albrektsson har nio vinster och två förluster i sin MMA-karriär och fajtades senast i den japanska Rizin-organisationen.

Nu väntar stora, amerikanska, Bellator för den blonde och 80-talshårfagre svenskfajtern.

Karl Albrektsson.

– Det här är det nästa steg jag behövde i min karriär. Jag har slagits för Rizin och på hemmaplan i Sverige men jag tror att jag nu är redo för nästa steg, säger Albrektsson, som tävlar för svenska Pancrase Gym) till The Sun.

Han går under artistnamnet ”King”, kopplat till hans förnamn och dess konnotation till svensk kungahistoria.

– Vi har haft 16 kungar i svensk historia som hetat Karl, och det rimmar väl i svenska eftersom king betyder kung, så de säger ”Kung Karl”, säger Albrektsson, som fick smeknamnet när han slog igenom på MMA-scenen som 18-åring.

– Folk började skrika ”kung, kung, kung” på en av mina fajter och sedan dess har det fastnat.

Redan kort efter sina första proffsmatcher hade han sin första kontakt med Bellatororganisationen.

– Vi har pratat sen början av sommaren men Bellator kontaktade mig först några år sedan 2013. Det var vår första kontakt, men då ville jag fortfarande ha mer erfarenhet och nu är jag en helt annan fajter än vad jag var då, säger ”King”.

”Hungrig”

Målet i Bellator nu är att nå bältet i hans viktklass lätt tungvikt. Till skillnad från i UFC, där Pay-per-view, PR och organisationen som sådan till stor del styr vilka som får titelchanser så har Bellator i stället ett turneringsliknande system, där ett visst antal segrar under en viss tidsperiod krävs för en titelmatch.

– Bältet är det jag siktar på och som jag vill ha. Jag är redo att möta vem som helst. Jag är hungrig. Jag har varit utan jobb och det har varit svårt att betala räkningar och få mat på bordet, så jag är hungrig för allt motstånd, spelar ingen roll, säger Albrektsson.

Sedan tidigare finns Camila Rivarola (som gör sin första match i september), Oliver Enkamp och Malin Hermansson från Sverige inom Bellator.

”Vakna tidigt och jobba”

Framförallt är det dock kanske den nyligen pensionerade Alexander Gustafsson i UFC som är den mest kände MMA-fajtern i Sverige.

– Den svenska sociala strukturen är väldigt strikt, så man lär sig från tidig ålder i skolan att vakna tidigt och jobba. Jag tror den mentaliteten nått idrotten också. Vi är en liten nation men vi har haft stor idrottslig framgång, och jag tror att vi kommer få se stora framgångar för svensk MMA i framtiden, säger Albrektsson.

– Nu har ju Alexander (Mauler) slutat, och det har alltid funnits en stark tungviktare från Sverige, så det är upp till mig att axla den manteln...och ta det till nästa nivå. Men jag vill inte leva i någons skugga. Jag är här för att skapa mitt eget namn.

Sportbladets Nyhetsbrev

Skaffa Plus och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Följ ämnen i artikeln