Fortsatt tungt för Hansdotter

Uppdaterad 2016-12-29 | Publicerad 2016-12-28

Dag två i världscupen blev inte bättre för Frida Hansdotter som missade det andra storslalomåket i Semmering.
Kajsa Kling stod dock för framsteg och slutade på 15:e plats.

Vädret har varit ett problem för åkarna i Semmering idag. Det har både snöat och blåst under hela tävlingen, vilket har gjort att tävlingen har fått ta pauser och flera deltagare har fått det svårt.
En av de var Frida Hansdotter.
– Det är så det är. Det är en utomhussport. Nästa gång är det jag som har medvind, sa Hansdotter till TV12.

Missade andra åket

Svenskan slutade på en tiondeplats i amerikanska Killington och på en fjärdeplats i Italienska Sestriere.
Resultat som såg bra ut.
Men i österrikiska Semmering fick Hansdotter inte slalomen att gå ihop med de tidigare resultaten. Första dagen slutade hon på en 25:e plats och i dagens storslalomtävling missade hon det andra åket, efter att ha hamnat 2,38 sekunder ifrån Mikaela Shiffrin som ledde efter första åket.
Det innebär att det är den tredje världscuptävlingen av fem i vinter som Hansdotter missar att kvala till andra åket.
Förra säsongen var Frida Hansdotter åtta i storslalomcupen totalt, och bästa svenska.

Framsteg för Kling

Kajsa Kling kom på en 19:e plats efter första åket och såg mycket försiktig ut i det andra åket, med tanke på vädret. Till slut hamnade hon ändå 15:e plats, fem placeringar bättre än första dagen i Semmering.
Michaela Shiffrin vann igår och lyckades ännu en gång stå som nummer 1 idag, med 15 hundradelar före Tessa Worley som låg precis bakom.
Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, skulle åka herrarnas störtlopp i italienska Santa Caterina, men tävlingen ställdes in.