Efter tuffa säsongen – bröderna Ymer redo för Stockholm Open

Mikael Ymer: ”Vi är ett starkt par som kan skada de flesta”

avDaniel Sörensen

Efter en tung säsong kommer nu Elias och Mikael Ymer hem till Sverige för att spela Intrum Stockholm Open.

Bröderna – som vann dubbelklassen för två år sedan – hoppas på nya framgångar på hemmaplan.

– Jag tror att det finns en chans att vi båda kan lyckas med något stort, säger Elias.

Turneringen Stockholm Open fyller 50 år.

I början av nästa vecka (turneringen börjar 14 oktober) samlas delar av tennisens världselit i Kungliga tennishallen för att slåss om de åtråvärda titlarna.

Sveriges hopp står till bröderna Elias, 22, och Mikael, 20, Ymer.

– Jag hoppas att vi gör det bra i år. Vi har tränat på bra och jag tror att det finns en chans att vi båda kan lyckas med något stort, säger storebror Elias.

”Sugen på att avsluta starkt”

Trots att säsongen till stora delar har gått knackigt för bröderna – de har åkt ut redan i förstarundan på flera tävlingar – hoppas de att de kan få ut någonting positivt av säsongsavslutningen.

1 av 4 | Foto: Naina Helén W. Jåma

– Det är sista perioden av säsongen, alla är trötta. Det är bara tre tävlingar kvar och det är skönt för oss att vi är hemma och spelar i Stockholm. Jag är sugen på att spela för jag har vilat rätt mycket den senaste tiden – jag har haft en magmuskelskada – så jag är sugen på att avsluta säsongen starkt, berättar Elias Ymer.

Båda spelarna har fått wildcards till turneringen, som utöver de svenska bröderna bjuder på stora namn såsom italienaren Fabio Fognini, greken Stefanos Tsitsipas och amerikanen John Isner.

Hur är det att komma hem till Sverige och spela för hemmapubliken?

– Det är väldigt speciellt. Det har gått bra hittills när vi spelat här och det är alltid positiva vibbar i hallen tycker jag. Det är alltid kul att spela på hemmaplan, säger Mikael och fortsätter:

– Familjen och vännerna är hemma och kan komma och kolla. Det är alltid de här veckorna som man ser fram emot under året.

Spelar både singel och dubbel

För två år sedan, under Stockholm Open 2016, vann bröderna något överraskande dubbelklassen efter en överkörning (6–1, 6–1) i finalen mot kroaten Mate Pavić och nyazeeländaren Michael Venus.

Bröderna ställer i år upp i både singel- och dubbelklassen.

1 av 4

Hur är det att spela ihop med sin bror?

– Vi är inte de som kommer förberedda till Stockholm Open med massa tävlingar i oss, men vi har ett band – det starkaste bandet jag har – och vi känner varandra väldigt bra och spelar mycket på känsla, säger Mikael.

– Vi har lyckats träna några dubbelpass nu i veckan. Det är alltid speciellt att dela banan med Eli. Vi är ett starkt par som kan skada de flesta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

Elias Ymer