Semifinalklart i Riksserien

Uppdaterad 2016-12-05 | Publicerad 2016-03-06

LHC jublar

Nollat i den första kvartsfinalen.

Men sedan fick Linköping ordning på spelet, kvitterade till 1–1 i matcher och med 4–0-segern hemma mot HV71 säkrades till slut en semifinalplats i damernas hockeyslutspel.

Denise Altmann ordnade ledningsmålet 9.43 in i första perioden och efter 4.51 av andra ökade Jackie Raines på till 2–0.

När sedan Jennifer Wakefield satte trean redan efter 24 sekunder av sista perioden var semifinalplatsen klar.

Pernilla Winberg satte 4–0 i tom bur.

Vänder underläge

AIK hämtade upp 0–2 till 2–2 hemma mot Modo.

I straffläggningen avgjorde sedan norskan Line Bialik Øien och Stockholmsklubben tog sig vidare med 2–1 i matcher.

Luleå och Djurgården ordnade fortsatt spel i slutspelet med 2–0 i matcher mot Brynäs respektive Leksand.

Seriesegraren Luleå får nu välja mellan AIK och Djurgården till semifinalmotstånd och serietvåan Linköping ställs mot det lag som Luleå ratar.