Han vann Sportbladets VM-tävling

avSportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER WIXTRÖM

Han tippade 11 av 12 guldmedaljörer rätt – och hade rätt på utslagningsfrågan.

Erik Dällerud från Stockholm vann Sportbladet skid-VM-tävling.

– Det känns bra, lite oväntat att jag vann också. Många tycker att det är lätt att tippa skidor nuförtiden, säger vinnaren.

Skidfesten i Seefeld är över för den här gången.

Inför VM publicerade Sportbladet en tävling som gick ut på att man skulle svara rätt på några frågor för vara med och slåss om en Smart speaker (värde ca 1 600 kr).

Nu är vinnaren utsedd.

Erik Dällerud från Stockholm tippade rätt på 11 av 12 guldmedaljörer och hade dessutom rätt på utslagningsfrågan.

– Det känns bra, lite oväntat är det också. Många tycker att det är lätt att tippa skidor nuförtiden, men det är det inte.

Hyllar Stina Nilsson

Han tycker att svenska insatsen i VM är godkänd, speciellt damernas.

– Jag får väl vara tråkig och säga att det var Frida Karlsson som stack ut mest. Men jag måste också lyfta Stina Nilsson. Riktigt starkt av henne att komma tillbaka efter sin skada. Och att göra det så bra, säger Erik Dällerud.

Hur länge har du haft det intresset kring skidor? 

– Det var faktiskt bara för några år sedan. Jag har förstås kollat lite då och då. Jag brukar också åka skidor, men då försöker jag göra som experterna, säger han.

Stod länge och funderade

På frågan om hur mycket som var tur och skicklighet svarar Erik Dällerud med ett skratt först.

– Jag vet faktiskt inte, jag får säga 50/50. Men jag var också ganska säker på många. Till exempel allt när det gällde Therese Johaug, och där tror jag inte att jag var ensam. Men damernas stafett var jag riktig osäker på. Sprinten stod jag länge och vevade mellan , men jag valde till slut Sverige, säger han.

Vad tycker du om att du missade 15 km herrarnas?

– Det känns lite surt förstås. Det är som att sätta 12 rätt på stryktipset. Men jag måste säga att helheten är klart godkänt, säger han och tillägger:

– När jag tävlade så visste jag faktiskt inte att det handlade om ett pris. Så det blev en trevlig överraskning. Jag har ett par högtalare hemma så den får sitta någonstans. Jag är jättenöjd.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM