De talar ut efter paret Karlssons anklagelser

avSimon Norberg

Erik Karlssons lagkamrat Mike Hoffmans flickvän, Monika Caryk, har anklagats för att ha terroriserat svensken och hans fru efter deras familjetragedi.

Nu berättar de kanadensiska paret för första gången om anklagelserna.

– Vi har försökt försvara oss, men de har inte gett oss chansen, säger de till Ottawa Citizen.

Det blåser minst sagt snålt i Ottawa för tillfället.

För några dagar sedan rapporterades det om att Melinda Karlsson, fru till NHL-stjärnan Erik Karlsson, skulle ha anmält en kvinna för trakasserier efter deras familjetragedi där de förlorade sin ofödde son.

Jätteskandalen tog sedan ytterligare fart när det rörde sig om Erik Karlssons lagkamrat Mike Hoffmans flickvän, Monika Caryk.

”Fasansfulla kommentarer”

Lokaltidningen Ottawa Citizen rapporterade om att Melinda begärt skydd mot Caryk, och i en ansökan till myndigheterna i Ottawa ska fru Karlsson ha vittnat om att hon och Erik från november 2017 fram till i dag blivit hotade och trakasserade av Hoffmans flickvän.

Caryk och Hoffman har via sin advokat nekat till anklagelserna, men berättar nu för första gången om händelsen i en intervju med Ottawa Citizen.

– Det har inte varit lätt. Det här önskar man inte någon. Kommentarerna har varit fasansfulla och vi har inte haft en chans att försvara oss fram till nu, säger Mike Hoffman och får gehör av sin flickvän.

– Det har varit en väldigt jobbig vecka om jag ska vara ärlig. Vi känner väldigt mycket för paret Karlsson för att de behöver genomlida något sånt här, men vi känner också för oss själva eftersom vi står anklagade, säger Caryk. 

”Inte fått chansen”

Första gången som Monika Caryk hörde talas om anklagelserna var den 22 mars. Då fick hon ett mejl av en annan spelarfru om att hon var en fruktansvärd och äcklig människa.

– Jag är felaktigt anklagad. Bara för att redogöra fakta. Det var första gången jag överhuvudtaget hörde talas om detta. Melinda har aldrig sagt något om det här till mig.

Därefter hörde paret av sig till Karlssons.

– Vi hörde av oss i maj för att försöka lösa det innan något sånt här hände. Men de svarade inte. Helt plötsligt så ser vi en artikel spridas över hela världen. Vi har försökt försvara oss, men de har inte gett oss chansen, säger Hoffman. 

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL