Sambon om Elofssons stroke: ”Enorm sorg”

Talar ut i starkt inlägg på Instagram: ”Så lycklig att han lever”

avSimon Sjöstrand

Per Elofsson, 41, har drabbats av en stroke.
Nu uttalar sig sambon Ida Backlund, 32, om det tunga beskedet.
Mitt hjärta gick itu”, skriver hon på Instagram.

Det var på måndagen som den tidigare skidstjärnan Per Elofsson, 41, gick ut på Instagram och berättade att han drabbats av en stroke för tre veckor sedan.

Förstod att något var allvarligt fel och har sen dess knappt kunnat gå på toa själv, än mindre skicka iväg meddelanden”, skrev han bland annat.

Elofsson har inte uttalat sig mer än så, men stödet till 41-åringen har varit enormt.

– Jag hoppas att han kryar på sig snabbt. Man blev ju lite rädd och väldigt förvånad när man fick reda på det, sa förre landslagskollegan Mathias Fredriksson, 45, till Sportbladet.

”Otroligt stöd”

Och nu uttalar sig även Per Elofssons sambo Ida Backlund, 32.

I ett känslosamt inlägg på Instagram bryter hon tystnaden och berättar om det tunga beskedet som förvandlade familjens glädje till en mardröm. Paret fick sitt första gemensamma barn för sex veckor sedan och hade bara varit hemma från sjukhuset i två veckor när Per drabbades.

Glädjen var som störst just denna morgon men byttes snabbt mot en fruktansvärt känsla”, skriver Ida och fortsätter:

Mitt hjärta gick itu och obeskrivlig sorg över att nästan förlora min livskamrat. Just nu i denna stund är jag så lycklig och tacksam att han lever, våra barn mår bra och för det otroligt fina stöd vi fått av framför allt våra familjer, men även vänner och alla runt om i Sverige”.

Hon skickar även en kärlekshälsning till sin sambo.

Per är den finaste starkaste person jag vet, få personer har hans mentala kraft och styrka. Han är också världens bästa pappa och fästman. Älskar honom precis som han är. Allt kommer bli bättre, allt kommer bli bra. Det hoppas och tror jag verkligen. Men vi får ha tålamod och det kommer att ta tid.

1 av 6 | Foto: Karin Törnblom / AFTONBLADET
Per Elofsson med sambon Ida Backlund
ARTIKELN HANDLAR OM

Stroke