Dubbla segrar för Sjöström i ISL

Publicerad 2019-12-21

Sarah Sjöström.

En individuell förstaplats och en fjärdeplats blev resultatet för Sarah Sjöström i International Swimming League under första tävlingsdagen i finalen i Las Vegas.

Dessutom simmade Sjöström i det segrande stafettlaget på 4x100 meter frisim.

Sarah Sjöström simmade med två hundradelars marginal hem topplaceringen i 50 meter frisim på tiden 23,43, framför australiskan Cate Campbell.

Svenskan simmade också andrasträckan i det finallag som stod överst på prispallen i 4x100 meter frisim, där hon stod för lagets snabbaste sträcka på 51,41.

Något sämre placering blev det i 100 meter fjäril, där Sjöströms 56,35 räckte till en fjärdeplats, i ett lopp som vanns av amerikanskan Kelsi Dahlia.

Finalen i Las Vegas är avslutningen på International Swimming League, som fortsätter senare i dag, lördag.

Sarah Sjöström tävlar för Energy Standard, som leder tävlingen. Inför finalen i Las Vegas låg Sjöström bäst till för att även utses till en så kallad MVP, tävlingens mest värdefulla simmare.

– Jag hoppas så klart att Energy Standard tar hem det, men det här är den tuffaste tävlingen hittills. Och jag hoppas, så klart, ta hem MVP. Det är en riktigt bra bonus om man tar hem totalen, det är alla andra som jagar mig, sade Sarah Sjöström till TT inför tävlingen.