Ytterell hjälte i galna matchen

Publicerad 2024-04-06

Djurgården leder nu semifinalserien mot Mora efter att ha besegrat dalalaget med 6–5 i match tre.

Det efter att Alexander Ytterell klivit fram med det avgörande målet i matchen.

– Skönt att vi lyckades göra lite mål för en gång skull, säger Ytterell till TV4.

Det tog inte mer än drygt halva första perioden innan Mora behövde ta timeout. När klockan stod på 13.12 hade Kevin Karlsson prickat in sitt andra mål för kvällen och gett bortalaget ledningen med 3-0. Men matchen var långt ifrån över där.

I en extremt målrik tillställning där Mora var två stolpträffar från att kvittera till 6–6 i den tredje perioden var det till slut gästernas Alexander Ytterell som fick rollen som matchhjälte.

Knappade in

Ja, när Ytterell gjorde 6–3 efter en minut och elva sekunder i den tredje perioden var det säkert många som trodde att matchen var över. För Waltteri Ignatjew var den också över spelmässigt då han byttes ut mot Emil Zetterquist. Men efter två mål inom loppet av 18 sekunder såg Måns Carlsson och Henrik Eriksson sedan till att skapa rejäl spänning i det hela med 4–6 och 5–6.

– Det klart att det studsar in lite puckar bakåt och det får vi sätta oss ner och prata om, säger Ytterell till TV4.

När Mora sedan fick ett powerplay med åtta minuter och 50 sekunder kvar fanns det rejält hopp hos hemmapubliken, men Andrén och målburen stod pall.

– Vi får ett boxplay sent i perioden som vi lyckas döda och får energi av. Efter det tycker jag att vi spelar av matchen på ett bra sätt.

Fler tvåmålsskyttar

Det var inte bara Kevin Karlsson som slog till två gånger om för bortalaget. Även Linus Eriksson blev tvåmålsskutt. Första med ett skott långt utifrån och det andra efter ett fint samarbete mellan Jakob Ragnarsson och Victor Eklund.

I och med vinsten leder nu Djurgården serien med 2–1 i matcher.

Djurgårdens Kevin Karlsson och Calle Odelius.