Slår tillbaka mot kritiken i SVT

VM i Åre 2019: Alexander Köll och Felix Monsén reagerar: ”Är otroligt negativa”

avMalin Wahlberg

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ÅRE. SVT kritiserade Sveriges fartsatsning. 

Nu slår åkarna tillbaka.

– Det är intressant, de kallar sig experter men det tycker inte jag att de är, säger Alexander Köll.

I en krönika kallade SVT-experten Tobias Hellman Sveriges fartsatsning för "ett misslyckande". När ämnet sedan diskuterades i kanalens VM-magasin surnade alpinchefen Tommy Eliasson Winter till på Pernilla Wibergs frågor. 

Även de svenska herråkarna reagerar starkt mot SVT. 

– SVT är otroligt negativa med allt. Att man sitter i en soffa hela dagen och bara pratar, jag har inte sett en enda av dem i backen. De kan väl komma fram och kolla hur det är i verkligheten, säger Alexander Köll.

Foto: svt.se/sport

Det är ändå två gamla åkare som sitter där, borde inte de veta vad de pratar om? 

– Tobias Hellman har jag aldrig hört att det snackas om. Jag respekterar Pernilla, hon är en skidlegend, men att hon sitter på soffan och kritiserar så mycket förvånar mig.

”Är hårda med orden”

Även Sveriges andre världscupåkare i fart, Felix Monsén, har reagerat på fartdiskussionen. 

– Min känsla är att SVT är ute efter rubriker. Kollar man på det stora hela har intresset för fart blivit större bland de yngre åkare och det är där man måste börja. Tyvärr slutade vår absoluta topp 2017 och det var inte alls orimligt att Kajsa (Kling) skulle ta medalj här. Så jag tycker inte alls att det är en misslyckad satsning och jag tycker att SVT är lite hårda med orden, säger 24-åringen.

”Klart vi är missnöjda”

I onsdagens super G var Monsén 19:e man och Köll 20:e, men på världscupen, där Sverige dock bara har en startplats, har det inte blivit några poäng. 

– Det är klart att vi är jättemissnöjda med säsongen. Vi tycker inte att vi har fått utdelning för den åkning vi har presterat. Det har med rutin och allt sådant att göra också. Sedan har vi haft en del skadeproblem och då är det svårt att få kontinuitet på det, säger Monsén. 

Köll fyller i: 

– Jag tycker att Felix och jag tar ganska stora steg framåt, vi kom precis topp 20 på ett VM, en sekund bakom guld. Men vi vill ta poäng för att öppna upp en till startplats, det är det vi jobbar för. Kritiken blir bara extra motivation.

LÄS MER: VM i Åre 2019 – allt om alpina mästerskapet

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint