Världsmästaren hänger ut inbrottstjuvar på Facebook

Nicki Pedersen: På min tomt är det mina regler som gäller

avStefan Holm

Foto: Bildbyrån

Speedwaystjärnan Nicki Pedersen lyckades skingra tankarna och körde in tolv poäng i comebacken för Västervik.

Dansken har utsatts för ett inbrottsförsök och efterlyser nu gärningsmännen på Facebook.

– Dela gärna! De ska hittas, uppmanar han.

Trefaldige världsmästaren Nicki Pedersen skrev på för nykomlingen Västervik inför säsongen, men på grund av en handskada dröjde återkomsten.

Först under tisdagen var dansken, som körde för Västervik 1999–2001, tillbaka på Ljungheden.

Han tog tolv poäng och blev hemmalagets bäste förare när smålänningarna föll med 40–50 mot mästarlaget Smederna.

Att det inte blev seger är knappast Pedersens fel. Redan i matchens första heat satte han VM-ledaren Fredrik Lindgren på plats, och sedan fortsatte superdansken på den inslagna vägen.

Filmade gärningsmännen

Prestationen imponerar med tanke på att Nicki Pedersen fick förberedelserna förstörda av ett inbrottsförsök.

– De jävlarna tråkar ut mig, men med stor sannolikhet är vi dem på spåren, skrev 41-åringen på Facebook en timme före matchstart.

Den hetlevrade dansken har efter många år utomlands, senast i Monte Carlo, flyttat till danska Middelfart. När han återvände till sin nybyggda lyxkåk efter söndagens match i polska ligan, där han kör för Tarnow, upptäckte han spåren efter de oinbjudna gästerna.

Försökte krossa ruta

Bilderna från övervakningskameran visar att två unga män tog sig in på tomten och med hjälp av en stor sten försökte krossa ett fönster klockan 00.23 natten mot måndagen. När bumlingen studsade tillbaka mot det stryktåliga glaset valde de att springa från platsen.

Under måndagskvällen lade Nicki Pedersen ut det filmade materialet och stillbilder på männen på Facebook.

– Våra inkräktare från i går glömde att säga farväl. Vi hade ändå turen att se dem, skriver Pedersen och uppmanar sina vänner att dela inlägget, vilket i skrivande stund har gjorts 472 gånger.

Strider mot lagen

Att hans agerande strider mot persondatalagen, vilket fyens.dk har rapporterat om, är inget som bekymrar honom.

– På min tomt är det mina regler som gäller, klargör Pedersen på Facebook.

Zmarzlik het i Vetlanda

Lejonen blåste Vetlanda på en poäng förra veckan, men vägde som väntat för lätt i returen på Vetlanda motorstadion. Matchen slutade 48–42 sedan Bartosz Zmarzlik visat vägen och kört in maximala 15 poäng. Nyförvärvet Jaroslaw Hampel, som hade Vetlanda som hemmabana i tolv år, körde in nio poäng för Lejonen.

Thomsen skadad

Motgångarna fortsätter för bottenlaget Masarna, som föll med 41–49 mot Dackarna inför drygt 2 000 åskådare på Brovallen. Heatledaren Antonio Lindbäck hade en sällsynt dålig dag på jobbet och körde bara in två poäng på sina fyra heat.

I matchen i Hallstavik, mellan Rospiggarna och Indianerna, skadades indianföraren Anders Thomsen i det sjunde heatet, då han krokade ihop med Jason Doyle. Dansken skadade vänster ankel, lämnade HZ Bygg arena i ambulans och vårdas nu på Norrtälje sjukhus.

– Han kunde inte röra tårna och hade väldigt, väldigt ont, men sa direkt att han ska vara tillbaka mot Vetlanda om två veckor, säger lagledaren Peter Johansson till Sportbladet.

”Sämsta banan vi har åkt på”

Rospiggarna inledde mötet med två femettor, släppte aldrig in Indianerna i matchen och vann med hela 61–29.

– Vi fick en tung start och sedan blev det bara värre, säger Peter Johansson, som var väldigt missnöjd med banprepareringen.

Enligt honom var ovalen farlig på grund av för stora mängder material på innerspåret, vilket han påtalade för domaren.

– Det här var, ”by far”, den sämsta elitseriebana vi har åkt på i år. Så här ska det inte behöva se ut. Det ska inte behöva gå så långt som till skador för att man ska börja preparera banan med två heats intervall, säger Peter Johansson.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM