Stina Nilsson vann direkt i Tour de Ski

avMalin Wahlberg

Stina Nilsson var överlägsen i Tour de Ski-sprinten och där bakom spurtade Ida Ingemarsdotter hem andraplatsen.

Sedan firade svenskorna med att ”flossa”.

– Jag kommer att skämmas när jag ser reprisen, säger Nilsson till SVT.

Stina Nilsson hade tänkt att stå över Tour de Ski, men ändrade sig. Stjärnans plan är dock inte att köra alla etapper i touren.

– Min tanke är att köra de fyra första. De två första sprinttävlingarna och 10 klassiskt i Oberstdorf, sa hon till Sportbladet i går.

Svenskan lämnade dock en liten dörr på glänt för att fortsätta om hon har chansen på topplaceringar.

– Det är lätt att säga nu att jag ska bryta oavsett, men vi får se. Jag får gå på magkänslan.

Firade med att ”flossa”

Nilsson kunde inte ha fått en mycket bättre start på Tour de Ski. Svenskan var tredje snabbast i kvalet och tog sig sedan enkelt vidare till final. Där fick hon sällskap av Ida Ingemarsdotter och Linn Sömskar.

I finalen var Nilsson överlägsen. Svenskan satte in rycket i den näst sista backen och då kunde ingen hänga på. Stjärnan kunde defilera in i mål och där bakom spurtade Ingemarsdotter hem en pallplats.

Sedan firade den svenska trion med att ”flossa”.

– Vi är ju lite hippa och inne jag och Stina så vi tänkte ”flossa” lite för att få ut mjölsyran. Jag tyckte att det var en bra grej att bjuda på, säger Ingemarsdotter till SVT.

1 av 4 | Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN

”Kommer skämmas”

Nilsson var dock inte nöjd med sin insats.

– Vi har snackat om att vi ska ”flossa” någon gång. Men jag kan prestera bättre än så. Jag kommer att skämmas när jag ser reprisen, säger hon till SVT.

Svenskan var betydligt mer nöjd med insatsen i spåret.

– Jag hade en väldigt bra dag i dag och har haft väldigt bra dagar i Sverige med bra träning och fina spår. Jag är väldigt glad att jag är i så bra form, säger Nilsson och fick sedan frågan om planerna för touren.

– Jag har sagt att jag bara ska köra de fyra första etapperna, men vi får se. Jag tror att jag håller mig till den planen.

ARTIKELN HANDLAR OM