Publicerad 2018-03-06

Hammarby kvitterade semifinalserien mot Sandviken senast.

I dag krävdes en supervändning.

Stockholmarna har nu 2–1 i matcher.

För en vecka sedan vann Sandviken med 5–2 hemma mot Hammarby på Göransson Arena och kopplade greppet om semifinalserien.

Men nu har stockholmarna svarat.

Efter en komfortabel 6–3-seger på Zinkensdamm i fredags visade Hammarby lagmoral under tisdagen.

Jonsson tvåmålsskytt

Sandviken gick tidigt upp i 2–0 genom Daniel Berlin och Albin Thomsen, men på 15 minuter var Hammarby ikapp och förbi.

Kasper Milerud reducerade, Christoffer Fagerström och Jesper Jonsson satte ledningsmålet.

I mitten av den andra halvleken gjorde sedan samme Jonsson även 4–2 och matchen var vunnen.

Till slut skrevs resultatet till 7–3.

– Till stora delar gör vi en bra match, säger tvåmålsskytten Jesper Jonsson till Bandypuls.

På fredag kan nu Stockholmarna bli finalklara i fall de lyckas vinna på hemmaplan.

– Det blir en häftig match på fredag. Det blir nog mycket folk och mycket tryck. Man ser redan fram emot det, säger Jesper Jonsson.

I den andra semifinalserien leder Villa/Lidköping med 2–0 i matcher mot Edsbyn.