Förlust med positiva tecken för AIK i återkomsten

Uppdaterad 2020-01-28 | Publicerad 2019-11-01

AIK har satsat tungt inför sin elitserieåterkomst.

Bollnäs? De har satsat ganska hårt på spelartruppen de med.

Det blev en väntad hemmaseger för Bollnäs, men ”bara” med 3–0, i elitseriepremiären.

I inledningen var det ett AIK som såg piggt ut i sin första elitseriematch sedan 1965.

Bollnäsburväktaren Pertti Virtanen tvingades till ett flertal räddningar för att hålla hemmanollan intakt mot en offensiv bestående av tunga nyförvärv som Patrik Nilsson och Pavel Ryanzantcev.

”Bara” 3–0

Bortanollan? Den spräcktes i minut 27 via ett straffslag från Christian Mickelsson.

Och elva minuter senare hade den där ettan bytts mot en tvåa när Jens Wiik hittade nät.

Det förmodade topplaget Bollnäs, som även de värvat slagkraftigt inför säsongen med spelare som Christoffer Fagerström och Daniel Mossberg, gjorde dock bara ytterligare ett mål till i premiären – genom Christian Mickelsson (igen).

Storseger för Edsbyn

Vad hände på andra premiärarenor då?

Edsbyn dröjde inte innan de hade kopplat ett järngrepp om sin hemmapremiär mot Broberg/Söderhamn. 3–0 stod på tavlan innan ens tio minuter hade passerat. Drygt tio minuter senare stod det 5–0. Vid slutsignal? Då stod det 10–1.

Samtidigt i Västerås var det målfest, där Daniel Johanssons hattrick för hemmalaget inte kunde stoppa en överraskande förlust mot Sirius med 6–7.

Hemmaförlust blev det även för Vänersborg mot Sandviken med 2–5.