Lewis Hamilton avslutade F1 2019 med ett hattrick

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lewis Hamilton avslutade säsongen som mästare.

Och med ännu en seger.

Och ännu ett hattrick.

Mercedes brittiske världsmästare ledde säsongsfinalen i Abu Dhabi från start till mål, han kontrollerade varenda meter och avslutade säsongen som den sexfaldige världsmästare han är. Med pole position, seger i racet och tävlingens snabbaste varv. Han ledde dessutom varje varv under loppet.

– Vilket race, vilken helg och ett stort tack till alla som jobbar för teamet både på banan och i fabriken, säger Hamilton när han passerar mållinjen.

– Jag är väldigt stolt och oerhört tacksam över detta fantastiska team. Vem hade trott att vi skulle ha den här styrkan att jobba vidare så hårt efter det att vi säkrat vår tolfte VM-titel? Det är oerhört starkt.

1 av 2 | Foto: Clive Mason / Getty Images Europe

Lewis Hamilton avslutar F1 2019 på topp

Bakom honom körde Red Bulls Max verstappen in som tvåa, men han var distanserad av Hamilton på en bana där Mercedes dominerat de senaste sex åren.

– Jag ska se till att jag både tar lite ledigt den här vintern, men också jobba hårt så att jag kommer tillbaka laddad och ännu bättre nästa år, säger Max Verstappen.

– Det känns skönt att avsluta säsongen som trea i VM.

Charles Leclerc, Ferrari, gick i mål som trea och Valtteri Bottas, som startade sist, körde in sin Mercedes på plats fyra. Charles Leclerc och Ferrari misstänktes för att ha tankat mer bränsle än vad de angett i de officiella dokumenten till FIA (internationella bilsportförbundet), men klarar sig undan med böter på en halv miljon kronor ( 50 0000 Euro)

Lewis Hamilton har redan säkrat sin sjätte VM-titel, Valtteri Bottas slutade tvåa i VM, Max Verstappen trea och Charles Leclerc fyra.

Nu väntar vinteruppehåll efter en lång säsong med 21 lopp och nästa säsong startar i mitten av mars 2020.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM