”Inte sista gången vi ligger nakna tillsammans”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Petter Northug lägger av.

Då hyllas han av Emil Iversen – med en kärleksfull bild.

– Det är inte sista gången vi ligger nakna tillsammans i sängen, säger Northug till VG.

Under onsdagen berättade Petter Northug att han avslutar sin skidkarriär. Sedan dess har hyllningarna och hälsningarna haglat in. Johan Olsson är en av flera som uttryckt sin beundran för norrmannen.

– Ingen har förändrat sporten i den riktning som han gjort, sen kom masstarternas stora intåg då förstås. Han förändrade för mig personligen för hur jag skulle lägga grunden för min femmil i Val di Fiemme, att det blev den idrottsklassiker som det blev, säger Olsson till Sportbladet och fortsätter:

– Jag förstod att man var tvungen att göra något utanför boxen för att vinna en femmil. Han var upphovsmannen till min bedrift.

”En dryg jäkel”

Emil Jönsson Haag vill också hylla sin gamla rival.

– En dryg jäkel med glimten i ögat som när han var som bäst var jävligt svår att slå. Tack för allt Petter.

Northug svarar

Även i Norge är det många som vill skicka en hälsning till Northug. Ada Hegerberg, världens bästa fotbollsspelare, kallar norrmannen för ”kungen” och landslagskollegan Emil Iversen hyllar sin gamla lagkamrat på följande sätt:

– Min allra största förebild i skidsporten. Tusen tack, skriver Iversen och bifogar en bild där de båda ligger tätt sammanslingrade under täcket i en säng.

Northug, som alltid snabb i käften, har för VG svarat på hälsningen.

– Det är inte sista gången vi ligger nakna tillsammans i sängen!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM