Murray föll i sin sista (?) match: ”Gav allt”

Hyllas stort efter långa dramat: ”En hjälte – som Rocky-filmerna”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andy Brownbill / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Andy Murrays karriär kan vara över.

Tennisstjärnan föll mot Roberto Bautista i första omgången av Australian Open – och kan nu ha gjort sin sista match.

– I så fall var det ett fantastiskt sätt att avsluta på, säger Murray i Eurosport.

Den förre världsettan och trefaldige Grand slam-vinnaren Andy Murray, 31, har haft skadeproblem och drog sig ur förra årets Australian Open för att operera sin höft.

Han kom tillbaka i juni, men sedan dess har det blivit få matcher för skotten som sedan september fokuserat på att rehabilitera.

– Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, sa Murray på en presskonferens i fredags, där han brast ut i tårar.

Massiva applåder

På måndagen gick han upp mot spanjoren Roberto Bautista i första omgången av turneringen.

Och skotten stred tappert – i över fyra timmar.

31-åringen förlorade de två första seten med 6–4, 6–4 men vägrade att ge sig. Trots smärtorna kämpade han och slet och fick applåder efter varje vunnen boll.

Att se honom spela just nu är som att titta på en gammal Rocky-film. En uträknad hjälte i svåra plågor men som ändå ger allt”, skrev BBC:s Sally Nugent på Twitter under tredje set.

Det setet lyckades Murray ta till tiebreak – som han vann med 7–5.

Så mycket hjärta och passion från den tidigare världsettan”, skriver tennisjournalisten George Bellshaw.

”Krävs operation”

I fjärde set trodde många att det var över. Murray låg under med 5–6 – men han kom tillbaka och tog sensationellt matchen till ett andra tiebreak. Även där var Murray starkast (7–4) och tvingade fram ett femte och avgörande set.

Verkar som att Andy Murray bara har drivit med oss. Fantastisk insats”, skrev fotbollslegendaren Gary Lineker på Twitter och syftade på höftskadan.

Men i femte set tog det stopp. Murray kämpade tappert inledningsvis, hängde med till 1–2 – men föll till slut med 2–6.

Frågan är om den här matchen var hans sista som proffs?

31-åringen har tidigare sagt att han vill avsluta karriären i hemmaturneringen Wimbledon i sommar, men det kan vara omöjligt med tanke på höftsmärtorna.

– Om det här var den sista matchen så var det ett fantastiskt sätt att avsluta på. Jag gav allt jag hade men i kväll räckte det inte till, säger Murray i intervjun på banan.

– Kanske ses vi igen. Jag ska göra allt för att komma tillbaka, men då krävs en stor operation som det inte finns några garantier för ska lyckas. Men jag ska försöka.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM