”Det är helt uteslutet”

Daniel Sedin om comebackryktena

avJonathan Nilsson

Daniel Sedin är hemma i Örnsköldsvik för att fira jul.

Men de som fortfarande drömmer om att se tvillingarna i Mododressen kan sluta hoppas.

– Det är helt uteslutet. När vi tog beslutet att lägga av, då var det klart, säger Daniel Sedin till Allehanda.

Daniel och Henrik Sedin avslutade sina NHL-karriärer på bästa möjliga sätt i våras.

Efter 17 säsonger i kanadensiska Vancouver Canucks ville hyllningarna aldrig ta slut efter tvillingarnas sista framträdande i Rogers Arena.

Svenskarna avslutade som klubbens främsta poängplockare genom alla tider och nästa säsong kommer deras tröjor att hissas i taket i Vancouvers hemmaarena.

”Ska försöka springa maraton”

Samtidigt har många i Örnsköldsvik fortsatt drömma om en möjlig återkomst i Modo, likt Tobias Enström som bytte NHL mot hockeyallsvenskan inför säsongen.

Daniel Sedin firar nu för första gången på 14 år jul hemma i Ö-vik. I en intervju med Örnsköldsviks Allehanda berättar Daniel att både han och Henrik håller igång träningen även efter karriären.

– Jag tränar ganska mycket, vi gillar att springa och cykla både jag och Henrik. Så det blev en del mountainbike i somras och nu på vintern har vi börjat springa lite mer. Fyra, fem gånger i veckan lite längre sträckor. Jag ska försöka springa något maraton till våren, det är målet, säger han till Allehanda.

”Det är helt uteslutet”

Men de supportrar som fortfarande tror på en mirakelcomeback kan sluta hoppas, meddelar Daniel.

– Det är helt uteslutet. När vi tog beslutet att lägga av, då var det klart. Vi hade inga tankar på att komma tillbaka varken där borta eller här. Det känns helt rätt, säger han.

Trots att spelarkarriären är över följer han såväl Modo som Vancouver, främst framför tv:n. Rookien Elias Petterssons häpnadsväckande framfart i Canucks har givetvis inte undgått svensken.

– Jag hade lite dålig koll på honom innan han kom över. Man visste hur bra han hade varit i SHL, men jag hade aldrig sett honom spela. Så det var svårt att veta hur bra han skulle vara, men han har ju klivit in direkt och varit helt suverän, säger Daniel.

ARTIKELN HANDLAR OM