SVT:s expert Ojala värvad till nytt jobb

”Alla borde prova”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDERS DEROS
Johanna Ojala.

SVT:s populära skidexpert Johanna Ojala har fått ett nytt uppdrag.

34-åringen ska hjälpa Storbritanniens team mot OS 2018.

– Alla vi som har det så bra skulle prova på att vara på deras sida någon gång, för att få se fajterna de tar, säger Ojala till Expressen.

Storbritannien hade en ensam åkare på plats vid världscuptävlingarna i Ulricehamn och förberedde sig i en liten vallabod på 15 kvadratmeter. Men nu ingår också en av Sveriges just nu mest populära skidpersonligheter i teamet.

”Kul och inspirerande”

SVT:s Johanna Ojala har anlitats som tekniktränare åt laget från de brittiska öarna.

– Jag har varit med på två läger hittills och vi får se om det blir någonting mer, vi har inte pratat om det än. Men det har varit kul och inspirerande att vara med dem. Det är ett väldigt fint gäng att jobba med, säger Ojala till Expressen.

Ojala har hjälpt Storbritannien till och från sedan 2013, 34-åringen har bland annat ställt upp och langat dricka åt laget under tävlingar i Skandinavien, men har nu mer formellt kopplats in som tekniktränare.

I Ulricehamn hade Storbritannien blott två ledare på plats.

”Bästa tränaren jag haft”

– Alla vi som har det så bra skulle prova på att vara på deras sida någon gång, för att få se fajterna de tar. Det är väldigt motiverande. Bland annat kämpar de för att få ihop Fis-poäng nu, för att kunna kvalificera sig till OS 2018.

Andrew Musgrave, som var Storbritanniens ende åkare i Ulricehamn, känner Ojala sedan tidigare från deras tid tillsammans i norska proffslaget Team Leaseplan Go.

– Hon är den bästa tekniktränaren jag någonsin har haft. Och hon har sjukt bra koll på andra bitar också, som idrottsfysiologi, till exempel. Vi är väldigt tacksamma över att ha kunnat ha Johanna i vårt team den här vintern, säger Musgrave till Expressen.

Publicerad: