David Karlsson (arkivbild).

Serieettan Villa-Lidköping fick revansch för SM-finalen förra året.

Laget körde över Västerås med 6–2.

Skyttekungen David Karlsson stod för tre av målen.

VSK vann SM-finalen den 19 mars 2016 med 5–2 på Tele2 Arena i Stockholm och tog 20:e guldet.

Och i november, i det första seriemötet lagen emellan, blev det 4–4 mot mesta mästaren Västerås.

Men i kväll fick Villa-Lidköping, som trots fyra SM-finaler aldrig vunnit guld, revansch för förlusten i mars.

Hattrick av Karlsson

Den store matchvinnaren, som så många gånger förut, blev lagkaptenen David Karlsson.

Han inledde målskyttet, på hörna, redan efter tre minuters spel och gav även Villa ledningen med 3–2 – också det på hörna – efter en halvtimme.

I inledningen av den andra halvleken fullbordade Karlsson sitt hattrick genom att styra in 4–2. Till slut blev det 6–2 inför 3 270 åskådare.

Därmed har Villa tagit tre av fyra poäng mot VSK denna säsong. I fjol blev det maximala fyra, men ändå förlust i SM-finalen.

Villa-Lidköping leder elitserien med två poäng före Sandviken som på onsdagen vann borta mot bottenlaget Tellus med 5–1.

Trean Bollnäs hade 5–3 borta mot Kalix i den 88:e minuten. Men sedan satte Anders Englund 4–5 och Johan Sundqvist 5–5 för norrbottningarna.