Frida Karlsson och Stina Nilsson till Idrottsgalan

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Charlotte Kalla och Ebba Andersson nobbar Idrottsgalan, men Stina Nilsson och Frida Karlsson planerar att delta.

Frida Karlsson kommer att gå på galan tillsammans med sambon William Poromaa.

– Det här blir något speciellt. Det ska bli spännande, säger han.

De svenska skidåkarna har genom åren ofta varit nominerade till olika priser på Idrottsgalan.

Deras närvaro har däremot varit begränsad. Galan ligger mitt i världscupssäsongen och stjärnorna har ofta valt att nobba.

Så blir det till årets gala den 27 januari även för Charlotte Kalla och Ebba Andersson. Galan ligger precis efter tävlingshelgen i Oberstdorf.

– Jag går tyvärr inte, men vi kommer att vara bra representerade, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

– Jag har valt att tacka nej det här året. Det ligger lite tokigt med tanke på vår intensiva säsong, säger Ebba Andersson när Sportbladet når henne på telefon.

”Frida har bestämt”

Men i år kommer två av åkarna i det stafettlag som är aktuellt som pristagare i klassen Årets lag att närvara.

Stina Nilsson har tackat ja och även Frida Karlsson planerar att vara med på galan tillsammans med sambon William Poromaa, som är på plats för att representera Sverige i helgens världscup i Nove Mesto. Så ser i alla fall planen ut just nu, men kan ändras beroende på Frida Karlssons hälsotillstånd.

– Ja, jag tror att vi ska gå. Frida har bestämt, men jag vet inte hur mitt upplägg ser ut men kanske, säger William Poromaa till Sportbladet.

Frida ska gå, men du vet inte ännu?

– Ja, jo men jag ska gå... Det är blir något speciellt. Det ska bli spännande.

Tre nomineringar

Både Stina Nilsson och Frida Karlsson saknas i tävlingsspåren. Stina Nilsson på grund av den stressfraktur hon ådragit sig i revbenet, Frida Karlsson efter det tävlingsstopp som hon fått då hon inte uppfyllt alla krav i en tidigare hälsokontroll.

Stina Nilsson är nominerad i tre klasser. Årets lag för stafettguldet men också som Årets kvinnliga idrottare och för Årets prestation. Frida Karlsson är individuellt nominerad i klassen Årets nykomling.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM