Basket-EM avgjordes i Belgrad under söndagskvällen.

Där tog Spanien hem guldet efter finalseger mot Frankrike med 86–66.

Stjärnspelaren Marta Xargay i Spanien stod för hela 23 poäng.

EM:s två högst rankade lag, världstvåan Spanien och trean Frankrike, gjorde upp om guldet i basket-EM under söndagen.

Frankrike säkrade sin finalplats genom att slå Storbritannien med 63–56 i semin, medan Spanien länge var illa ute mot hemmanationen Serbien - men vände och vann med 71–66.

Guld för Spanien

I finalen tog Spanien däremot tidigt grepp om matchen och ledde med 32–21 efter första quartern. Därefter var det inget snack, och när slutsignalen ljöd stod spanjorskorna där som segrare efter 86–66 - och bärgade därmed EM-guldet.

En av de största stjärnorna i turneringen, Marta Xargay, stod för 23 poäng för Spanien i finalen.

Detta var nationens fjärde EM-guld genom tiderna, där Spanien även försvarade guldet från 2017. Samtidigt har Frankrike varit i final i fyra raka mästerskap - med fyra silver som utgång.