Isabelle Gulldén uttagen i VM-truppen

avIbraheem Alsalman, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Isabelle Gulldén blev mamma i juli.

Nu står det klart att svenska storstjärnan är uttagen i VM-truppen kommande månad.

– Jag har sagt att jag vill vara med om jag är hundra procent, säger Gulldén till svenska handbollsförbundets webbplats.

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén har inte spelat en match sedan december förra året. Anledningen var att hon skulle bli mamma.

19 juli födde hon sonen Lias och efteråt sade hon att hon har siktet inställt på att komma i form lagom till VM.

Och det verkar hon ha lyckats med.

När förbundskapten Henrik Signell under tisdagen presenterade VM-truppen som ska till Japan och Kumamoto om en dryg månad så fanns ”Bella” Gulldén med.

”Alla vet vad hon kan”

– Det är så kul att spela med landslaget. Sedan jag var liten har jag drömt om att spela i landslaget och det vill jag fortsätta med, så jag hoppas jag har några mästerskap kvar i kroppen, säger Gulldén till svenska handbollsförbundets webbplats.

– Jag har sagt att jag vill vara med om jag är hundra procent. Det är det man får utgå från och jag får hoppas att jag är ännu bättre än förra mästerskapet.

Förbundskapten Henrik Signell är nöjd med att ha sin stjärna tillbaka.

– Alla vet vad hon kan på en handbollsplan och hon är förstås väldigt nyttig för oss, men vi har många andra som också är det och vi behöver leverera på många positioner för att gå långt, säger Signell i samband med trupp-presentationen.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Fem mästerskapsdebutanter

De som däremot missar mästerskapet är Johanna Westberg (inte återhämtat sig efter sin graviditet) och målvakten Johanna Bundsén (väntar barn).

I stället är fem mästerskapsdebutanter med i VM-truppen, som ska bantas med två spelare innan första avkast.

Målvakterna Martina Thörn och Jessica Ryde, samt Sävehofmittsexan Johanna Forsberg, mittnian Melissa Petrén och Höörs högernia Emma Lindqvist.

VM avgörs i Japan 30 november - 15 december.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM