Allsvenska bottenlaget Trelleborg är utslaget ur Svenska cupen.

Det såg Joel Wedenell till.

Hässleholms skyttekung gjorde tre mål - det sista i förlängningen.

– Det var inte riktigt vad man hade räknat med, säger han efter segern.

Han har gjort tio mål i division II och har ett förflutet med spel i bland annat Mjällby AIF.

Under tisdagen var det Trelleborgs FF som fick lära känna anfallaren Joel Wedenell.

27-åringen avgjorde kvalmötet i Svenska cupen (andra omgången). Segern innebär att Hässleholms IF får spela i gruppspelet i vinter, vilket Trelleborg missar.

Det tredje och avgörande målet kom i förlängningen, efter 2–2 vid full tid.

– Jag drog den på ett och jag vet var jag har målet. Men det var en skön känsla, sa han i segerintervju med CMore efteråt.

Det var dock tidigt en tuff kväll för Trelleborg som gästade Hässleholm. Division II-laget tog ledningen redan i den 18:e minuten genom Joel Wedenell, som kom ren efter en längre boll och ställde TFF:s målvakt Dennis Pettersson.

Trelleborg kvitterade sedan till 1-1 via Albin Nilsson i den 24:e minuten. Han snurrade upp sin försvarare och placerade bollen behärskat. I den 39:e såg bollen ut att vara inne igen för Trelleborg, men domaren Tess Olofsson friade efter den täta situationen efter en hörna.

Bekväm resa för Sirius

I andra halvlek satte Hässleholm hård press på sitt allsvenska motstånd när just Wedenell gjorde mål igen, denna gång på straff.

En sen kvittering innebar dock förlängning.

I den hade båda lagen flera chanser, de hetaste från Trelleborgs sida. Men den här kvällen tillhörde Wedenell, som avgjorde i den andra förlängningskvarten.

Något längre firande blir det dock inte tal om.

– Det blir nog en rejäl segersång sen hem och upp till jobbet.., säger Wedenell.

Även mötet mellan division II-laget Karlberg och allsvenska Dalkurd gick till förlängning efter 1–1 vid full tid, men väl där blev det ingen knall. Dalkurd lyckades avgöra matchen efter mål av mittbacken Alex De John.

För det tredje allsvenska laget i farten under tisdagen, Sirius, blev det en mer bekväm resa. Laget vann mot Strömsbergs IF med 4-0.

Vidare slutade Team TG FF-Athletic Eskilstuna 0-3 medan Falkenberg slog Skoftebyns IF med 4–1.