Muhréns utbrott

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-06

Sandviken-stjärnan tröttnade på punktmarkeringen

Sandviken fick slita hårt för segern hemma mot Vetlanda, tre mål sista 20 minuterna gav 4–2.

Trettondagen präglades annars av kyla, tre matcher ställdes in.

Vetlanda kom till Sandviken med en utstuderad defensiv taktik, laget ställde upp en gul mur på egen planhalva och satte hemmalagets spelmotor Magnus Muhrén under stenhård bevakning. När Vetlanda fick chansen att anfalla ställde laget om snabbt och fick utdelning två gånger om första 17 minuterna.

Frustrationen blev allt större i hemmalaget. Inte ens en sen reducering i första halvlek fick Muhrén att se nöjd ut.

– Det spelar ingen roll var i laget jag spelar. Skulle jag åka och ställa mig hos målvakten kommer de väl efter mig dit också, sade Muhrén till TV4.

Matchen vände med dryga kvarten kvar, så långt hade Vetlandas taktik fungerat perfekt. Men sedan Andrej Sannikov styrt in Mikko Aarnis kantskott bakom egna målvakten Jonas Persson och samme Aarni gjort 3–2 för Saik i friläge, snyggt framspelad av Daniel Berlin, släppte inte Sandviken greppet. Christoffer Edlund fastställde slutresultatet till 4–2 på sina gamla klubbkompisar.

Bollnäs lånade Edsbyns hall och vann mycket enkelt, 9–0, mot Vänersborg. Hammarby vann med 10–5 borta mot Katrineholm medan Broberg vann 4–2 mot Kungälv borta.

Matcherna Haparanda-Villa och Falun-Västerås ställdes in på grund av kyla medan sprickor i isen stoppade Sirius-Edsbyn. Falun-Västerås spelas troligen 22 januari medan datum för övriga matcher inte är bestämda.

För Villa var det tredje inställda matchen för säsongen och Lidköpingslaget kommer att få en tuff period fram till VM med fem matcher på 13 dagar. Efter VM är spelprogrammet också komprimerat och Villa måste också få plats med bortamatchen mot Haparanda.