Sandviken premiärvann mot Västerås

Publicerad 2018-10-26

Sandviken rivstartade årets bandysäsong med mål mot Västerås redan efter knappt två minuter.
Men trots ledning med 5–2 i paus blev det onödigt spännande för hemmalaget.

Det blev ändå seger till slut. Matchens huvudrollsinnehavare, Christoffer Edlund, gjorde sitt tredje mål för kvällen till slutresultatet 6–4 i ett läge där matchen stod och vägde.
– Det var fantastiskt skönt. Det hade lika gärna kunnat bli 5–5, säger Edlund till bandypuls.se.
Så såg det inte alls ut till en början, där Sandviken rivstartade med ett tidigt mål genom Ted Haraldsson och därefter ökade på ledningen till 3–0 med drygt 20 minuter spelade.

Hängde inte med i starten

Gästande Västerås, som smygstartade säsongen med en 8–3-seger mot Vänersborg i tisdags, var ordentligt pressat och hemmalaget ledde med 5–2 i paus.
Men det skulle som sagt bli spännande och Västerås reducerade direkt i den andra halvleken.
– Stora delar av första halvlek ska vi vara nöjda med. Men sen tror jag att orken tryter lite i andra, säger Edlund.

Avgjorde efter timeout

När Sandviken, genom just Edlund, därefter missade en straff varpå VSK:s Martin Landström kort efteråt satte 5–4 i den 53:e minuten tog hemmalaget en timeout för att stoppa gästernas flyt.
Det fungerade. Matchen stod och vägde men vägde till slut över till hemmalagets och Edlunds favör. 31-åringen satte det avgörande 6–4-målet i den 87:e minuten vilket gav Sandviken den start på säsongen man hoppats på.
– Bra stabil premiärmatch. Man mår bra när man vinner, skönt att börja med det och kul att elitserien är igång. Det är det här som är det roligaste, säger Edlund till bandypuls.se.