Publicerad 2020-12-05

Tjeckien pressade Ryssland i 58 minuter.

Men till slut kunde favoriterna i Sveriges EM-grupp vinna.

Handboll

Tjeckien inledde återigen bra, precis som mot Sverige, medan Ryssland startade matchen lika svagt som mot Spanien i sin premiär.

Tjeckien ledde med 8–5 efter en kvart i första halvlek. Då tog Rysslands förbundskapten Ambros Martin timeout och vände på steken. Ryssland gjorde 4–0 på fem minuter och tog ledningen.

Därefter var tjeckiskorna aldrig mer i ledningen i matchen, även om de hängde med i mål protokollet till 18–18, mycket tack vare målvakten Petra Kudlackova, som spelar i Kristianstad i SHE till vardags.

Mållösa i åtta minuter

Lagen lyckades faktiskt inte göra ett enda mål under nästan 8 minuter när det stod 19–18 till Ryssland. Därefter kontrade ryskorna in två raka mål till 21–18 i den 52:a minuten och kopplade greppet. Men Tjeckien pressade finalkandidaten till det återstod två minuter.

Matchen slutade 24–22.

– Starkt gjort av Ryssland att reda ut det, men nog såg de lite mänskliga ut, säger experten Claes Hellgren i Viaplay och fortsätter:

– Nog har Tjeckien har chans mot Spanien. Men kommer Kudlackova orka? För det måste hon i så fall.