Sandra Näslund historisk – tog 30:e världscupsegern

Uppdaterad 2022-12-10 | Publicerad 2022-12-09

Sandra Näslund, 26, har slagit ett nytt rekord.

Svenskan blev i dag historisk när hon tog sin 30:e världscupseger.

– Det betyder mycket, säger Näslund i Viaplay.

Fredagens skicross-tävlingar i Val Thorens blev uppskjutna på grund av snökaos. När åkarna väl kunde sätta igång gick allt som planerat för Sandra Näslund.

Svenskan tangerade i går Fanny Smiths rekord på 29 världscupsegrar – och i dag blev Näslund historisk.

Överlägsen i finalen

26-åringen tog sig enkelt vidare till final, och vann även den i överlägsen stil. Svenskan var över två sekunder före tvåan Hannah Schmidt, från Kanada, i mål.

– Det betyder mycket. Det är kul att tävla, men det var tufft i dag, säger Näslund i Viaplay efter sin 30:e världscupseger.

Trea blev Daniela Maier och på fjärde plats kom India Sherret.

Här är svenska kärleksparen på skidor

Mobärg trea i lilla finalen

Linnea Mobärg åkte ut i kvartsfinalen, vilket resulterade i en 14:e plats totalt. Bland de svenska herrarna gick det bäst för Erik Mobärg, som blev trea i lilla finalen. Det innebar en sjunde plats i världscuptävlingen.

För David Mobärgs del tog tävlingen slut i kvartsfinalen, medan Elliot Baralo tvingades bryta i åttondelsfinalen efter en krasch.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!