Grundström målskytt i efterlängtad vinst

TT-AP

Publicerad 2024-02-01

Svenske forward Carl Grundström satte tonen när han inledde målskyttet i första perioden när Los Angeles slog Nashville med 4–2 natten mot torsdagen.

Målet, som var Grundströms åttonde för säsongen, kom i nionde minuten och blev periodens enda. I andra perioden utökade Los Angeles sin ledning till 2–0, den gången genom 22-årige Alex Turcotte som gjorde sitt första NHL-mål i karriären, assisterad av Trevor Moore.

– Det var bara en stor lättnad. Och det var Mooreseys förtjänst, sade måldebutanten efter matchen.

Även andra perioden slutade med endast ett mål, men i tredje lossnade målskyttet – för båda lagen.

Periodens första mål och reducering till 2–1 stod Nashvilles svensk Filip Forsberg för i sjätte minuten. Det var hans 24:e mål för säsongen och han står nu på totalt 51 poäng.

Men närmare än så kom inte hemmalaget. Nästa mål kom från Los Angeles Trevor Lewis följt av en reduceringen från Nashville genom Philip Tomasino. Sista ordet fick bortalaget när Kevin Fiala gjorde 4–2 med bara dryga minuten kvar att spela.

Vinsten var efterlängtad för Los Angeles som förlorat tre matcher i rad och som nu går in i All Star-uppehållet med viss lättnad.

Tränaren Todd McLellan, som ifrågasatts efter de många förlusterna, konstaterade efter matchen att Los Angeles inte har gett upp.

– Vi är fortfarande långt ifrån att komma tillbaka till vårat spel. Men att gå in i uppehållet och vara i alla fall lite nöjda med oss själva är riktigt bra, sade McLellan.

Los Angeles svenske spelare Carl Grundström gjorde första målet när Los Angeles bortasegrade mot Nashville natten mot torsdag.